Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε και πάλι με μπουλντόζες στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα»

Κόσμος


Δορυφορική φωτογραφία του Νοσοκομείου «Αλ Σίφα» στη Γάζα


Συνεχίζεται και σήμερα η βαρβαρότητα του ισραηλινού στρατού κατά ασθενών, υγειονομικών και αμάχων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» της Γάζας, καθώς το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός του Ισραήλ ανέπτυξε μπουλντόζες.

«Ισραηλινές μπουλντόζες κατέστρεψαν τμήματα της νότιας εισόδου» του κέντρου υγείας, ανέφερε το υπουργείο.

Για «στοχευμένη επιχείρηση» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ και οι ένοπλες δυνάμεις του συνεχίζουν να αγνοούν τις διεθνείς αντιδράσεις και την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η εισβολή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. «Είμαι τρομοκρατημένος από τις αναφορές για στρατιωτική επιδρομή στο Νοσοκομείο "Αλ Σίφα"», δήλωσε ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς. «Η προστασία των νεογνών, των ασθενών, του ιατρικού προσωπικού και όλων των πολιτών πρέπει να υπερισχύσει όλων των άλλων ανησυχιών. Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης». Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχη για τις επιπτώσεις στους άρρωστους και τραυματίες, στο ιατρικό προσωπικό και τους πολίτες», ενώ ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, είπε ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Η εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νοσοκομείο "Αλ Σίφα" στην πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη» .

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι, ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι, βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα.

Ο ισραηλινός στρατός διέγραψε το βίντεο με την υποτιθέμενη ανακάλυψη όπλων στο «Αλ Σίφα»


Όπως ήταν αναμενόμενο, το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του που επέδραμαν στο νοσοκομείο ανακάλυψαν «ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης, όπλα και τεχνολογικά μέσα» που ανήκουν στη Χαμάς μέσα στο κτίριο μαγνητικής τομογραφίας στις εγκαταστάσεις. Καμία έκπληξη, έχει πει και χειρότερα το κράτος-δολοφόνος.

Ανέβασε και βίντεο στο Χ (πρώην Twitter), στο οποίο ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Τζόναθαν Κορνίκους παρουσίαζε τα όπλα και τις κρύπτες μέσα από το νοσοκομείο «χωρίς μοντάζ και χωρίς παρεμβάσεις».

Το βίντεο όμως κατέβηκε μετά από λίγες ώρες και αφού πρώτα είχε δεχθεί σωρεία αντιδράσεων για σκηνοθετημένες ανακαλύψεις. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τη διαγραφή της ανάρτησης.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Πηγή: 902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου