Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΙΣΑ Χωρίς πρόσβαση σε ΑμεΑ λόγω έλλειψης τροχαίου υλικού!


Αντιμέτωπο με μια εικόνα που προκαλεί ντροπή και οργή βρέθηκε από τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη το επιβατικό κοινό του προαστιακού σιδηρόδρομου που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα, καθώς στους σιδηροδρομικούς σταθμούς τοιχοκολλήθηκαν ανακοινώσεις της «Hellenic Train», με τις οποίες η εταιρεία ενημερώνει πως πλέον δεν δέχεται στα τρένα καροτσάκια ΑμεΑ!

Η ανακοίνωση αυτή δεν έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ούτε στους λογαριασμούς της σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Τα αναρτημένα χαρτιά ενημερώνουν πως «οι αμαξοστοιχίες προαστιακού από τις 19/2 και μέχρι την ανακοίνωση της αλλαγής τους, δεν δέχονται ποδήλατα και καροτσάκια ΑμεΑ».

Ο λόγος για τον επαίσχυντο αυτό αποκλεισμό των ΑμεΑ από τα δρομολόγια του προαστιακού είναι η έλλειψη τροχαίου υλικού.

Τα τρένα που μέχρι τώρα εκτελούσαν το δρομολόγιο του προαστιακού Θεσσαλονίκη - Λάρισα έχουν μειωθεί λόγω έλλειψης ανταλλακτικών τα τελευταία χρόνια. Τα τρένα του προαστιακού λοιπόν που επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ, έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να επιτρέπουν πιο γρήγορη επιβίβαση και αποβίβαση του κοινού σε αντίθεση με τα παλαιότερα που έχουν σκάλες. Τα πιο σύγχρονα λοιπόν μεταφέρθηκαν σε άλλη γραμμή που εξυπηρετεί καλύτερα την κερδοφορία της επιχείρησης, παρά το γεγονός ότι έτσι μένουν ξεκρέμαστοι άνθρωποι με τέτοιες ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, οι συρμοί έχουν μεταφερθεί από τη Β. Ελλάδα στην Αττική, αφού εκεί κρίνει η εταιρεία ότι τη συμφέρει περισσότερο να τα διαθέσει, οπότε στον προαστιακό Θεσσαλονίκη - Λάρισα τα δρομολόγια εκτελούνται με τροχαίο υλικό που έχει σκαλοπάτια, κάτι που δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου