Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Μείον 1.000.000 ψήφους και -13 μονάδες η ΝΔ από πέρσι, αλλά ο Μητσοτάκης… κάνει πως βρέχει!

Ελλάδα


Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, έδειξαν, για μια ακόμα φορά, την αμετροέπεια και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική που εφαρμόζει. Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός… κατάλαβε ότι ο κόσμος ζήτησε… να προχωρήσουν οι (αντιλαϊκές) «μεταρρυθμίσεις»!

Και τούτο ενώ σε ένα μόλις χρόνο το κόμμα του Μητσοτάκη έχασε 1.000.000 ψήφους από τις εθνικές εκλογές του 2023 και πάνω από 700.000 ψήφους από τις ευρωεκλογές του 2019.

Τι μας είπε, όμως, Μητσοτάκης:

Μίλησε για «ένα ευρωκοινοβούλιο όπου δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα από την οποίο δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας», την ίδια ώρα που έχει «βασικούς» στο υπουργικό του συμβούλιο τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη.

Υποστήριξε ότι προεκλογικά «και παρά τις δικές μου προσπάθειες, έλειψε ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν». Μιλάμε για τον ίδιο Μητσοτάκη που έκανε, μαζί με τον Κασσελάκη προεκλογικό «διάλογο» επιπέδου πόθεν… αίσχους, ξιπασιάς και σουργελοποίησης της πολιτικής.πόθεν… αίσχους, ξιπασιάς και σουργελοποίησης της πολιτικής.

Παραδέχτηκε ότι «σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους, με κυριότερο την ακρίβεια. Σέβομαι αυτή την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει ίσως την διεξαγωγή συμπερασμάτων είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων».

Για να καταλήξει… περήφανα: «Κυρίως, ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά, “σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο”»!

Αυτό, λοιπόν, κατάλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να μας πει ότι «έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», για να δηλώσει επί της ουσίας τη συνέχιση της ίδιας (αντιλαϊκής) πολιτικής.

Το συμπέρανε αυτό, παρόλο που όποια μαθηματικά κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, η Νέα Δημοκρατία έχασε σε όλα τα επίπεδα. Από το 40,5% των εκλογών και το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών (που υποτίθεται ήταν και εκλογικός στόχος της ΝΔ), έλαβε ένα ποσοστό 28,2% (στο 99,2% της ενσωμάτωσης). Να προστεθεί και το σημαντικότερο: Το 28% που έλαβε η ΝΔ είναι με ποσοστό συμμετοχής 41%.

Αυτό που έπαθε ο Μητσοτάκης λέγεται και έτσι: «Μας φτύνουνε, αλλά κάνουμε πως βρέχει»!

Πηγή: imerodromos


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου