Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Επαινο αξίζει ο φαντάρος για την αντιπολεμική ομιλία

Γεώργιος Παπακωνσταντίνου


Ξεσηκώθηκαν κάποιοι βουλευτές και δημοσιογράφοι γιατί ένας φαντάρος, ένας στρατευμένος νέος μίλησε σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Και τι είπε; Είπε το αυτονόητο, ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν έχουν καμιά δουλειά σε πολεμικές αποστολές εκτός χώρας.

Οτι τα οπλικά συστήματα που προμηθεύεται η χώρα μας, με το υστέρημα του λαού που ζει στη φτώχεια και στην ανέχεια που τον έχει φέρει η αστική τάξη, είναι για την άμυνά της και όχι για την Ουκρανία, τη Σαουδική Αραβία και όπου άλλου στέλνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Ενόχλησαν αυτά που είπε ο φαντάρος και έχουν πέσει να τον κατασπαράξουν γιατί τους χαλάει την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης και μάλιστα με ζήλο και σπουδή. Ενοχλήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε τη νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η δε ΝΔ την υπέγραψε. Τη συμφωνία που έχει καταστήσει τη χώρα μας αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο και στόχο αντιποίνων.

Δεν δείχνουν όμως τον ίδιο ζήλο και την ίδια σπουδή να σχολιάσουν και να κατακρίνουν που οι μισθοί και οι συντάξεις φτάνουν για δύο βδομάδες το πολύ. Η Υγεία και η Παιδεία ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι υπουργοί παρουσιάζουν ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Ανθρωποι χάνονται και περιουσίες καταστρέφονται κάθε χρόνο από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές γιατί η πρόληψη κοστίζει για το κράτος και δεν φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο. Ανθρωποι και κυρίως νέοι έχασαν τη ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών γιατί δεν υπάρχουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Δεν ενοχλούνται για την ακρίβεια στα τρόφιμα και στην Ενέργεια. Δεν τους απασχολεί καθόλου ότι καταργούνται εργασιακά δικαιώματα και στις θέσεις τους έρχονται αντεργατικοί νόμοι ώστε να μπορεί το κεφάλαιο να ξεζουμίζει ακόμα περισσότερο τον εργαζόμενο.

Και τι είπε ο φαντάρος; Ο φαντάρος είπε αυτά που λένε νέες και νέοι και ο λαός στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πόλεις άλλων χωρών.

Η πολιτική έκφραση και η συμμετοχή σε λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις ενάντια σε πολέμους και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα του λαού και το δικαίωμα αυτό με τίποτα δεν καταργείται όταν κάποιος στρατεύεται.

Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατεύσιμοι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας προερχόμαστε από τα σπλάχνα του λαού και δίνουμε όρκο αίματος να την υπερασπισθούμε αν και όποτε απαιτηθεί και όχι να υπερασπισθούμε το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Τον έπαινο χρειάζεται ο φαντάρος και όχι την κατακραυγή!


Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Υποπτέραρχος (Μ) ε.α.



Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου