Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025

Τι υπάρχει μέσα στο “κτίριο με τα γκράφιτι” στην Αρχαία Αγορά Άργους

Ελλάδα


Ο εκρηκτικός διάλογος ανάμεσα στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου το πρωί της Δευτέρας 24/3 έξω από το κτίριο της Αρχαιολογίας στην Αρχαία Αγορά του Άργους πήρε πανελλαδικές διαστάσεις.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατέκριναν την έφορο Αρχαιοτήτων για την εγκατάλειψη του κτιρίου και του αρχαιολογικού χώρου αλλά και την υπουργό για τον τρόπο, το χρόνο και τον τόπο αντίδρασής της για ένα υπηρεσιακό θέμα.

Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζουμε το ετοιμόρροπο κτίριο στο οποίο φυσικά τα γκράφιτι είναι το μικρότερο πρόβλημα… Οι πόρτες του δεν είναι κλειδωμένες, καθένας μπορεί να εισέλθει, και το εσωτερικό αποτελεί πηγή μόλυνσης και άλλων κινδύνων: Η σκεπή έχει καταρρεύσει και το μόνο που πλέον έχει απομείνει είναι οι εξωτερικοί τοίχοι για να “φιλοξενούν” τα ακαλαίσθητα “γκράφιτι”.

Το παλιό κτίριο (γνωστό στους Αργείτες ως «καφενείο Καρμόγιαννη») είναι έτοιμο να καταρρεύσει εντελώς, αντί να λειτουργήσει ως σημείο έλξης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Όσο για τα χορτάρια, έχουν κατακλύσει όχι μόνο τους χώρους πέριξ των κτηρίων αλλά και ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώrο της Αρχαίας Αγοράς. o οποίος υποτίθεται είναι προσβάσιμος για τους επισκέπτες (με εισιτήριο 2 ευρώ). 











Πηγή: argolika.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου