Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗ


Ήταν καθημερινά όλο και πιο δυνατές οι φωνές της βάσης . Στο διαδίκτυο, στις καθημερινές μεταξύ μας συζητήσεις, σε σπίτια, στο δρόμο, παντού ....

Η εποχή των διαπιστώσεων για τα κακώς κείμενα, οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις, δεν είναι αρκετές και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί .

Το τηλέφωνο της Κουμουνδούρου χτύπησε και το σήκωσαν, γιατί στην Κουμουνδούρου το σηκώνουν το τηλέφωνο και απαντούν . Δεν σιωπούν .

Η απάντηση, ήταν άμεση και καθαρή .


Οργάνωση, πολιτικής παρέμβασης στον κόσμο, διαδρομή μέσα στον κόσμο . Συγκεντρώσεις, ανοιχτές ομιλίες, δράση με κλιμάκωση και κορύφωση μεγάλης συγκέντρωσης στην Αθήνα τον Μάϊο .

Είναι το αποτέλεσμα της επικοινωνίας της βάσης με την κορυφή, αυτή η απόφαση . Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γιατί η κορυφή βρίσκεται διαρκώς παρούσα στις δραστηριότητες της βάσης . Με ρόλο συμμετοχικό και όχι καλλωπιστικό !!!

Οτι έχει απομείνει είναι, η λεπτομερής ανάλυση θέσεων και προτάσεων που αυτήν τη στιγμή επεξεργάζονται όλες οι ομάδες εργασίας έχοντας πάρει υλικό από κάτω . Ιδέες, προτάσεις και τελικά επεξεργασμένες λύσεις, που μπορούν να δοθούν την επόμενη κιόλας μέρα .

Μπορεί ο συστημικός τύπος, εθελούσια, να παραβλέπει αυτή τη διαδικασία, να την προσπερνά . Μπορεί ακόμη - ακόμη κάποιοι να μην την καταλαβαίνουν, αλλά αυτή είναι η ουσία της λειτουργίας των Αριστερών κομμάτων .

Όσο και αν σκοπίμως, προσομοιάζουν τις κομματικές λειτουργίες των Αριστερών με τα Αστικά κόμματα, αυτό φαίνεται . Το κόμμα, δεν ανήκει στον ηγέτη ή την ομάδα του, όπως συμβαίνει συνήθως στου άλλους . Ανήκει στην βάση του, που εν προκειμένω έχει την δύναμη να ελέγξει την ηγεσία και να κατευθύνει ανάλογα τις κινήσεις της .

Ακριβώς αυτό είναι και το σημείο όπου θα πρέπει να σταθεί κανείς . Αν σε ένα κόμμα ευρισκόμενο στην αντιπολίτευση με ενισχυμένα τα ποσοστά εκλογικής επιρροής του πολλαπλάσια, συνεχίζει να ακούγεται η βάση, τότε έχουμε το πρώτο θετικό δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει όταν βρεθεί σε κυβερνητικά έδρανα .

Προφανώς συζητάμε για μια τελείως διαφορετική λογική από εκείνη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα . Συζητάμε για την λογική που θα μας βγάλει από τον γκρεμό στον οποίο μας έριξε η προηγούμενη !!!!!