Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΣΕΒΑΣΜΟΣ


Ο αγαπητός μου συνάδελφος ιατρός πνευμονολόγος, βουλευτής Λακωνίας και πρόεδρος της βουλής, Κύριος Λεωνίδας Γρηγοράκος, στην σημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1, απαίτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κύριο Γεώργιο Βαρεμένο να τον σέβεται.

Ο σεβασμός σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από επάγγελμα, θέση, φυλή και φύλο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, είναι ή θα έπρεπε να είναι αυτονόητος και επιβαλλόμενος στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, κοινωνιών και κρατών.



Δυστυχώς η ιστορία μας δίδαξε ότι η συμπεριφορά του σεβασμού, μεταξύ των ανθρώπων είναι σχετική. Το σύνηθες είναι η βία και οι σκαιές συμπεριφορές.

Θαυμάζουμε τον «σεβασμό» που επέδειξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν η βουλευτής επιτελούσε το καθήκον της, έστω και με «ακραία» επιμονή.

Μένουμε έκπληκτοι από τον «σεβασμό» που επέδειξε ο Υπουργός οικονομικών Κύριος Στουρνάρας, προς τους πολίτες «κατωτέρων αισθημάτων», πολλοί από τους οποίους ψήφισαν και την κυβέρνηση που τον διόρισε.

Στον Κύριο Γρηγοράκο ασφαλώς και οφείλουμε σεβασμό. Το ερώτημα όμως είναι:

Πόσο πραγματικά σεβασμό έδειξε ο Κύριος Γρηγοράκος, που με την ψήφο την δική του και άλλων συναδέλφων του, έδεσε χειροπόδαρα τον λαό μας και μάλιστα χωρίς να τον ρωτήσει;

Μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι με τον τρόπο αυτό σώθηκε η χώρα. Μάλιστα μπορεί να είναι κι έτσι. Όμως ποιος θα το κρίνει αυτό;

Αυτός που δεν του στοιχίζει σχεδόν τίποτα ή αυτός που πληρώνει το μάρμαρο;

Η σεβαστή ψήφος του Κυρίου Γρηγοράκου, οδήγησε στην αυτοκτονία 4000 πολίτες. Στην ανεργία και την απόλυτη φτώχεια 1.500.000 πολίτες. Άφησε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατομμύρια Έλληνες.

Εγκατέστησε επιτηρητές σε όλη την Διοίκηση και έδωσε την δυνατότητα στην Τρόικα, να κυβερνά ουσιαστικά την χώρα, προς μεγάλη ικανοποίηση των απανταχού «Εθνικοφρόνων».

Ξυλοφορτώθηκαν χιλιάδες πολίτες και ξεπουλιέται ερήμην του πραγματικού ιδιοκτήτη, η δημόσια περιουσία.

Ήμαρτον πια όχι άλλος σεβασμός, όχι άλλο σώσιμο.