Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ .!!!!


Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι άνθρωποι δεν χωρίζονται στους έχοντες ανώτερα ή κατώτερα ένστικτα .Στους έχοντες και μη έχοντες σίγουρα χωρίζονται, με τους δεύτερους να υπερτερούν διαχρονικά και να γέρνουν την ζυγαριά προς το μέρος τους.

Πολύ συχνά η προσέγγιση των εχόντων αγγίζει τα όρια του παραλογισμού ως προς τα ένστικτά τους αλλά και εκείνα των μη εχόντων.



Βασισμένοι σε μια όχι και πολύ καθαρή, ως προς την προέλευσή της, ευμάρεια και οικονομική άνεση παρέχουν κοινωνικό έργο, αμφιλεγόμενων κινήτρων και περιεχομένου. Δεν μπορεί για παράδειγμα να επιδίδεται κάποιος σε δωρεές και προσφορές, απαλλασσόμενος από φορολογικά βάρη. Ευτελίζει με τον τρόπο αυτό την ουσία της προσφοράς και την μετατρέπει σε φορολογικό κίνητρο. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η προσφορά σε μια κοινωνική αδύναμη ομάδα, δεν την πραγματοποιείς σε βάρος όλων των υπολοίπων . Φυσικά όταν λειτουργείς έτσι ,μόνο για τα ανώτερα ένστικτα της ανώτερης πράξης σου δεν μπορείς να υπερηφανεύεσαι. Η πράξη είναι μεν ανώτερη ως προς το αποτέλεσμα αλλά υπολογιστική και δόλια ως προς την σκέψη. Για αυτό άστο καλύτερα.

Όσο για τον διαχωρισμό που μας προέκυψε τελευταία, δια στόματος και επίσημων χειλιών ας μείνει ασχολίαστος .Η ανωτερότητα των ενστίκτων δεν καθορίζεται από τα μηδενικά που συνοδεύουν έναν τραπεζικό λογαριασμό αλλά από την παιδεία που έχει κανείς λάβει από το ίδιο του το σπίτι. Από την οικογένεια του.

Δυστυχώς όμως τα χέρια που ανήκουν στα ίδια επίσημα χείλια ,καθημερινά υπογράφουν την καταδικαστική απόφαση και για αυτήν ακόμα την οικογένεια .Έτσι που να φτάσουμε σε λίγο να μην υπάρχει, ώστε να παρέχει την ελάχιστη παιδεία,άρα και ανώτερα ένστικτα στην ήδη κατακερματισμένη κοινωνία.

Ποια κατώτερα ένστικτα το αποφάσισαν αυτό;