Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ

Του Christos Sioulas


Η ιστορίες και τα παραμύθια με τέρατα πάντα ήταν οι πιο δημοφιλείς. Τα δημοφιλέστερα όμως τέρατα ήταν αυτά που κατοικούσαν σε λίμνες, και διασημότερο όλων το τέρας του λοχ νες που κατοικούσε στην διάσημη πλέον λίμνη απ’ την οποία πήρε φυσικά και τ’ όνομά του ….

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν καθόλου το γεγονός, ότι όταν οι άνθρωποι ακούν την λέξη τέρας να φέρνουνε αμέσως στο μυαλό και την φαντασία τους μια λίμνη. Και το κρατούμενο είναι ένα !!!!

Πάμε λοιπόν στο επόμενο, και το πιο ενδιαφέρον.

Μέσα σε αυτήν την τρελή χωροχρονική στιγμή που ζούμε, φυσικό είναι να έχουμε και τρελή συμπεριφορά. Η τρέλα θέλει τρέλα για να αντιμετωπιστεί, αλλά πολλές φορές έχει και παράδοξα αποτελέσματα, άλλοι τρελαίνονται και αυτοκτονούν και άλλοι σφυράνε κλέφτικα. υπάρχουν όμως και μερικοί που παίρνουν τα βουνά. Οι περισσότεροι όμως δεν το κουνάνε ρούπι περιμένοντας στον καναπέ τους τις καλύτερες μέρες. Και τα κρατούμενα είναι δύο !!!!

Έχοντας όμως δυο κρατούμενα. τον καναπέ και τις λίμνες, ας δούμε λοιπόν τι λένε και τα μαθηματικά για ένα τόσο τρελό αλλά τυτόχρονα παράδοξο πρόβλημα. Γιατί ως γνωστόν στα μαθηματικά αρέσουν τα παράδοξα παίρνουν ζωή από τις λύσεις αλλά και να μην τα λύσουν δεν τρέχει και τίποτα, πετούν ένα "μαθηματικόν παράδοξον" και καθαρίζουν !!!!

Όμως τα μαθηματικά όσα παράδοξα και να 'χουν δεν βασίζονται στην τρέλα, έχουν κανόνες αυστηρούς και αποδείξεις αυστηρά προσδιορισμένες, για το δυνατό και το αδύνατο. Δυστυχώς λοιπόν η τρέλα όσο καλή διάθεση και να ‘χει δεν μπορεί να μας σώσει με τίποτα, χρειάζονται αποδείξεις λογικές, ακόμα και για να καταλήξουμε σε μια αδύνατη εξίσωση !!!!

Τα μαθηματικά όμως μπορούν να βοηθήσουν με την λογική τους, και σε αυτήν την λογική βασίζετε και ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής του Καρνό . Ο Καρνό με τον νόμο αυτόν που λέγετε και εντροπία απέδειξε το αδύνατο της κατασκευής του αεικίνητου. Ενός ενεργειακού συστήματος δηλαδή, που να λειτουργεί επ άπειρον, χωρίς να ανατροφοδοτείται με καινούργια ενέργεια.

Η βασική αρχή της θεωρίας

και του νόμου, βασίζετε στο γεγονός ότι σε ένα οποιοδήποτε κλειστό ενεργειακό σύστημα, η θερμότητα μεταδίδεται από το θερμότερο προς το ψυχρότερο σώμα, φέρνοντας στο τέλος το σύστημα σε εντροπική κατάσταση, μιας σταθερής και αμετάβλητης θερμοκρασίας, που δεν μπορεί να παράγει πλέον έργο, ένα σύστημα δηλαδή «παγωμένο» και νεκρό !!!!

Στην περίπτωσή μας και σε κοινωνικό πλέον επίπεδο, η θερμότητα και η ενέργεια του τρελού και παράδοξου συστήματοςμέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε, είναι το χρήμα, που αυτό δυστυχώς σήμερα είναι βαλτωμένο στις εντροπικές αποθήκες των τραπεζών και των ολίγων, οι οποίοι ολίγοι δεν έχουν καμιά διάθεση με το καλό να το αφήσουν να κυκλοφορήσει, μια τέτοια διάθεση απαγορεύετε και από τον ίδιο τον νόμο της εντροπίας, δηλαδή χρειάζεται ενέργεια για κάτι τέτοιο …

Το καπιταλιστικό αυτό ενεργειακό και κλειστό σύστημα που ζούμε, αρκετές φορές έφτασε στην κατάσταση αυτή και μέχρι τώρα, ο τρόπος που ξαναέμπαινε μπροστά η μηχανή, ήταν μια έκρηξη, πόλεμος και καταστροφή, ένα BIG BAG δηλαδή, και άντε πάλι από την αρχή, δουλειά να έχουμε ,και όσοι ζήσουν, να έχουν τουλάχιστον ψωμί να φάνε !!!!!

Ας ελπίσουμε αυτή την φορά, όντας πιο πολιτισμένοι και λογικοί, να βρούμε έναν άλλον τρόπο να κάνουμε το χρήμα να ξανακυκλοφορήσει, και το σύστημα το ενεργειακό μας να αναγεννηθεί. Να φτιάξουμε ένα άλλο λογικότερο, και ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα, που δεν θα έχει την τρελή συμπεριφορά της παράνοιας μες στην οποία ζούμε. Ένα σύστημα που τα ποτάμια του ζωικού χυμού, και της ανθρώπινης ενέργειας, θα γεμίζουν με ρυθμό τις λίμνες της ζωής μας, και κάθε τόσο θα μοιράζουμε αυτήν την ενέργεια, με τρόπο, που τα βουνά να είναι πάντα γεμάτα, και τα ποτάμια να μην στερεύουν ποτέ.!!!!

Αλλά αυτό είπαμε, με το καλό δεν γίνετε χρειάζεται και ζόρι, και το ζόρι θέλει ενέργεια, που στην περίπτωσή μας είναι θέληση και αγώνας πολύς. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στις καλές προθέσεις, αυτών που έχουν κλείσει το ανθρώπινο αίμα και ιδρώτα, στα σεντούκια τους, και δεν μπορούμε φυσικά να ελπίζουμε στην ανθρώπινη αλληλεγγύη τους, γιατί αν περιμένουμε κάτι τέτοιο, η δεν γνωρίζουμε, η έχουμε ξεχάσει και μας ξεφεύγει, το προφανές ….

Αυτοί που μάζεψαν το χρήμα δεν είναι άνθρωποι, έχουν χάσει προ πολλού την ανθρώπινη ιδιότητα. Είναι τα τέρατα της λίμνης του μυαλού μας, που πρέπει να σκοτώσουμε, πριν φάνε τις ψυχές μας και τα όνειρά μας !!!!