Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Πολλοί σύντροφοι πιστεύουν ότι η κατάκτηση της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτόματα σημαίνει και Σοσιαλιστικό κοινωνικοοικονομικό μετασχηματισμό.

Το όραμα αυτό ως όραμα υπάρχει στο «πίσω μέρος του μυαλού» όλων μας. Οι περισσότεροι από εμάς, σχεδόν από παιδιά, σκεφτόμασταν και σχεδιάζαμε το μέλλον της ανθρωπότητας και φυσικά και της χώρας μας, με όρους κοινωνιστικούς και Δημοκρατικούς με την σωστή έννοια του όρου.

Η μελέτες και η συμπεριφορές μας συγκλίνουν προς την κατεύθυνση αυτή με στόχο την απαλλαγή του ανθρώπου από την ανάγκη, από την βαρβαρότητα της καταπίεσης, από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Με οδηγό σκέψης την διαλεκτική, που είναι ασύμβατη με δογματισμούς και το αξίωμα ότι το άτομο μέσα στην κοινωνία, πρέπει να δρα με τρόπο που να ευνοεί το ίδιο και την οικογένειά του, αλλά ταυτόχρονα η δράση του αυτή πρέπει απαραίτητα να επηρεάζει, να συμπορεύεται και να δίνει προτεραιότητα στο καλό της ομάδας, δηλαδή της κοινωνίας, βαδίζουμε στον ασφαλώς σωστό δρόμο.

Πολλές φορές, τις περισσότερες, τα σχέδια, όσο καλά και σωστά να είναι, για διάφορους λόγους, δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Δυστυχώς στον πλανήτη αυτόν που ζούμε, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές σκέψεις, απόψεις και συμφέροντα ο καθένας, που μπορούν να επιβάλουν την ματαίωση σχεδίων και ονείρων κάποιων λαών, ακόμα και ισχυρών, όσο καλά οργανωμένα και να είναι. Έτσι γεννιέται η απογοήτευση και η αγανάκτηση απέναντι σε εκείνους, που ανέλαβαν να οδηγήσουν την ομάδα στην επιτυχία, αλλά δεν μπόρεσαν, ακόμα και έχοντας την ισχυρή στήριξη όλης της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοθεί η μάχη.

Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι όλες οι μάχες κερδίζονται και όλες χάνονται. Χρειάζεται η αρραγής ενότητα και αλληλεγγύη όλης της ομάδας, όλων των κοινωνικών ομάδων. Χρειάζεται η αποφυγή μετάδοσης ψεύτικης εικόνας για το μέλλον και η άμεση επαφή με την πραγματικότητα.

Πολλοί σύντροφοι θορυβήθηκαν με την πληροφορία ψεύτικη ή αληθινή δεν έχει σημασία, για την μη φορολόγηση των εφοπλιστών, από την μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί σύντροφοι και φίλοι, είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι τυχόν μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα προχωρήσει σε σοσιαλιστικό κοινωνικοοικονομικό μετασχηματισμό με Δημοκρατικό τρόπο.

Αυτό είναι ευχή αυτονόητη όλων μας. Όμως από πουθενά δεν προκύπτει ότι το κόμμα μας έχει τέτοιου είδους προθέσεις και το σπουδαιότερο ότι έχει την δυνατότητα, έστω και αν όλοι μας το θέλαμε που πιστεύω ότι το θέλουμε, να προχωρήσει σε αυτού του είδους τις επαναστατικές αλλαγές.

Ποια είναι η αποστολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η δική μας αποστολή είναι ο εκδημοκρατισμός της χώρας, η απαλλαγή από την εξάρτηση, το φρένο στον κατήφορο της οικονομίας, με διορθωτικές κινήσεις στα εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα, στα μισθολογικά και η αντιμετώπιση του τεράστιου και ανυπόφορου για την κοινωνία μας προβλήματος της ανεργίας.

Όλα αυτά δεν αποτελούν ασφαλώς κινήσεις για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Είναι όμως πολύτιμα για την ζωή όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων. Γι’αυτό επιδιώκουμε και ευρύτερες συνεργασίες με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, μέσα σε καπιταλιστικά πλαίσια, πρέπει να δημιουργηθούν παραγωγικές θέσεις εργασίας. Στο πρόγραμμα μας υπάρχει εκτός πολλών άλλων η επαναλειτουργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, υπό κοινωνικό έλεγχο, που θα δώσει δουλειά σε χιλιάδες πολίτες και από μόνη της θα αναζωογονήσει την οικονομία και θα ελαττώσει την ανεργία.

Για να λειτουργήσουν όμως τα ναυπηγεία χρειαζόμαστε πελάτες, και οι πελάτες δεν είναι άλλοι από τους εφοπλιστές. Τι λέτε πρέπει να διώξουμε τους εφοπλιστές, όσο αντιπαθητικοί και να είναι; Άρα για να ικανοποιηθούν οι ναυτικοί μας και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγία, αλλά και έξω απ’αυτά, πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, με κριτήριο πάντα το όφελος των εργαζομένων, το όφελος των επιβατών, το όφελος των ασφαλιστικών ταμείων και την αύξηση των κρατικών εσόδων.

Είπαμε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι κυβέρνηση σωτηρίας με τον λαό μαζί και αποκατάστασης των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Τα λοιπά για επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, αντικειμενικά δεν μπορούν εκ των γεωπολιτικών και οικονομικών συνθηκών να γίνουν πραγματικότητα, επί του παρόντος τουλάχιστον, έστω και αν την κυβέρνηση την έπαιρνε το ΚΚΕ, που δεν το θεωρώ ποιο αριστερό από τον ΣΥΡΙΖΑ ή όποιο άλλο αριστερό κόμμα.

Και γι’αυτό δεν πρέπει να τρέφουμε ή να μεταδίδουμε αυταπάτες, που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Η αποστολή μας έστω και εντός του καπιταλιστικού συστήματος, την παρούσα χρονική περίοδο, είναι πολύτιμη και ζωτική για τον λαό μας. Έχοντας όλα αυτά υπ’όψιν, οφείλουμε όλοι, χωρίς να απαρνηθούμε τις απόψεις μας, να εξασφαλίσουμε εκείνη την μαχητική ενότητα, που σίγουρα θα μας οδηγήσει στην νίκη για την σωτηρία του λαού μας.

Δεν ξεχνάμε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ο Δημοκρατικός Κοινωνισμός.