Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ

Απάντηση του Ισίδωρου Νερούτσου Σε άρθρο Στο Πρώτο Θέμα Για τους διεθαρμένους Έλληνες του Τόμσεν

Το καθεστώς των αυθαιρέτων κτισμάτων στην χώρα μας και όχι μόνο στην περιοχή του Βώλακα Ηλίας, είναι το σύνηθες το «επίσημο» και το «νόμιμο». Τεράστιες περιοχές στην Αττική, επί πολλά έτη δεν είχαν σχέδιο δόμησης. Παρά το γεγονός, κυρίως κατά την δεκαετία το 1960, ότι χιλιάδες άνθρωποι από την επαρχία εγκατέλειπαν τα χωριά τους και έρχονταν στις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση και για να βρουν δουλειά. Πουλούσαν όσο όσο την γη τους και αγόραζαν στην Αττική αγροτεμάχια για να κατοικήσουν.

Οι αρμόδιοι αδιαφορούσαν για τον σχεδιασμό των νέων πόλεων. Αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές των Αθηνών να οικοδομούνται χωρίς σχέδιο πόλεως και φυσικά χωρίς άδεια. Τα Πατήσια, οι Άγιοι Ανάργυροι, το Περιστέρι, η Πετρούπολη, τα Νέα Λιόσια, ο Άγιος Δημήτριος, Το Ηράκλειο Αττικής και ένα σωρό άλλων μεγάλων περιοχών, οικοδομήθηκε χωρίς άδεια.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα νησιά μας και για όλη την Ελλάδα. Αλλά και οι περιοχές που είχαν ενταχθεί σε σχέδιο πόλης, οι όροι δόμησης ελάχιστα ή καθόλου συμβάδιζαν με τις περιβαλλοντικές και οικιστικές Ιδιαιτερότητες των περιοχών.

Έτσι οικοδομήθηκαν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας περιοχές, που είχαν μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και στους τουριστικούς τόπους κατασκευάστηκαν κτίσματα και με άδεια, που δεν είχαν καμία προσαρμογή οικιστική ή περιβαλλοντική, ενώ η μέριμνα για προστασία των διατηρητέων κτιρίων, υπήρξε εξοργιστικά απούσα.

Παράδειγμα και σήμερα στην περιοχή που ο Πλάτωνας είχε εγκαταστήσει το ουσιαστικά πρώτο πανεπιστήμιο του πλανήτη, την Ακαδημία του Πλάτωνα, ο δήμος θέλει να εγκαταστήσει πολυτελές «Σαράι του Καραγκιόζη» για εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για ανάδειξη του δρόμου, που συνέδεε τον Κεραμεικό με την Ακαδημία Πλάτωνα, το γνωστό Δημόσιο Σήμα, που εκατέρωθεν υπήρχαν οι τάφοι και προτομές των Μαραθωνομάχων και Σαλαμινομάχων. Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για ανάδειξη και αναστήλωση των σπουδαίων αρχαιολογικών τόπων των Αθηνών, της Ακρόπολης, της Ολυμπίας, των Δελφών, της Δήλου και πολλών άλλων παγκοσμίου ενδιαφέροντος τόπων. Αυτά όμως δεν ενδιαφέρουν τον Κύριο Τόμσεν.

Η διαφθορά δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο και οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι διεφθαρμένοι. Πολλοί χωρίς να έχω πρόθεση να τους δικαιολογήσω, εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να παρανομήσουν. Στο έγγραφο γράφει

(συλλήβδην και χωρίς εξαίρεση, μπράβο του!)

Δεν υπάρχει ποιο αισχρή συκοφαντία. Οι Έλληνες είναι ποιο διεφθαρμένοι από τους απανταχού υψηλόμισθους; Ποιο διεφθαρμένοι από αυτούς που καλύπτουν τον Χριστοφοράκο και τους λοιπούς αστέρες της βρωμιάς; Γνωρίζουμε πολλούς Κροίσους αδιάφθορους; Είναι αδιάφθοροι τα αφεντικά του υπαλλήλου της τρόικας; Ο κύριος το μόνο που τον νοιάζει είναι να διώξει τους «Γυφτομαχαλάδες» για να μοσχοπουλήσει στους απανταχού «γυφτοχλιδάτους» τα φιλέτα όπως αρέσκονται να λένε, για να δροσίζουν τους κώλους τους. Για τα αυθαίρετα σε περιοχές μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος δεν νοιάστηκε ο Κύριος.

Εμείς δεν επικροτούμε βέβαια την καταστροφή των παραλιών μας αντίθετα. Η πώληση των περιοχών αυτών όμως σ’αυτούς που επιθυμεί ο Κύριος, σημαίνει αποκλεισμό των παραλιών, για όλο τον κόσμο. Έλληνες και ξένους.

Οι Έλληνες στην πραγματικότητα δεν πείραξαν κανένα λαό στον κόσμο. Αντίθετα οι λεγόμενοι αδιάφθοροι της Siemens, αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα δύο φορές τον περασμένο αιώνα. Ευνόητο είναι ότι με τους λαούς της Ευρώπης, της Αμερικής και όλου του κόσμου, θεωρούμε ότι μας ενώνουν πολλά και τους θεωρούμε φίλους.

Η διαφθορά και το μεγάλο έγκλημα είναι φρούτο εισαγόμενο κυρίως από τις Χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά και από τις ΗΠΑ. Το μεγάλο και οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, μέχρι το 1980 ήταν άγνωστο. Η πρώτη ληστεία μετά φόνου στον τόπο μας έγινε την δεκαετία αυτή από τρεις Γερμανούς κακοποιούς, που δολοφόνησαν ιδιοκτήτη βενζινάδικου για να τον ληστέψουν.

Η διαφθορά των Ελλήνων πολιτικών και όχι μόνο εισήχθη από το εξωτερικό. Γνωστή η υπόθεση της Siemens. Γνωστές οι πιέσεις προς τις Ελληνικές υποτελείς κυβερνήσεις, για προμήθειες πανάκριβων συσκευών για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων. Γνωστές οι μεθοδολογίες των χημικών και φαρμακευτικών επιχειρήσεων και γνωστές οι χρηματοπιστωτικές φούσκες.

Οι Έλληνες πολίτες στην μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι και έντιμοι και εργατικοί. Έχουν ανεπτυγμένο έντονα το φιλότιμο και το αίσθημα αλληλεγγύης, όπως αποδεικνύεται επί των ημερών μας για το πόσο ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους που έχουν, χωρίς δική τους ευθύνη, μεγάλη ανάγκη. Η εθελοντική αλληλέγγυα δράση των ανθρώπων, εκπληκτική.

Το χρέος που έχει δημιουργηθεί με κανένα τρόπο δεν είναι χρέος των πολιτών, αλλά των διεφθαρμένων από τις αλλοδαπές κυρίως επιχειρήσεις, Πολιτικών που κυβέρνησαν τον τόπο και συνεχίζουν, με πελατειακό τρόπο. Την βρώμικη αυτή κατάσταση επιθυμούμε να ανατρέψουμε.

Ενώ υπάρχει χώρα που κατέστρεψε αναίτια την πατρίδα μας, σκότωσε 700.000 ανθρώπους άμεσα ή έμμεσα και άρπαξε υποχρεωτικά τα λεφτά του κράτους. Τώρα αρνείται να πληρώσει το χρέος της. Η Ελλάδα όμως το 1953 βοήθησε την χώρα αυτή να απαλλαγή από το δικό της χρέος.

Οι πολιτικοί αυτοί αφού διέλυσαν, στην ουσία κατάκλεψαν, τα ασφαλιστικά Ταμεία με διάφορους τρόπους. Αφού έπαιρναν δάνεια μη παραγωγικά και εν αγνοία του λαού, με κίνητρο την δήθεν κατασκευή έργων, άλλων πραγματικά χρήσιμων και άλλων για βιτρίνα, στην πραγματικότητα όμως προς ίδιον συμφέρον. Φόρτωσαν τα βάρη στις πλάτες του λαού και μάλιστα των ποιο αδύναμων οικονομικά πολιτών.
Το χρέος το 2009 επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου ήταν περίπου 130 δις Ευρώ, σήμερα ανέρχεται σε πάνω από 400 δις Ευρώ.

Ο υπάλληλος των τραπεζιτών Κύριος Τόμσεν, είναι πρόσωπο ανεπιθύμητο στον Ελληνικό λαό. Αυτόν και τους δύο άλλους, με τους παχυλούς μισθούς, τους διόρισαν όχι για να φτιάξουν την χώρα μας, αλλά για να εισπράξουν, όσο μπορούν περισσότερα. Η γνώμη του δεν μας ενδιαφέρει. Φυσικά και δεν συμφωνώ με τις καταστάσεις αυτές στην Ηλία και σε άλλες περιοχές. Τις βλέπουμε ξέρουμε ποιοι είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι, πιστεύουμε ότι με την συμμετοχή του λαού, μπορούμε σιγά σιγά να τις φτιάξουμε. Όχι όμως με τις βάρβαρες, αυταρχικές και υποτελείς κυβερνήσεις. Αυτός ενδιαφέρεται μόνο να έχει ελεύθερο πεδίο για μπίζνες και όχι για το καλό μας. Αυτή πραγματικά είναι η αφετηρία της αγανάκτησής του.

Πέστε μου ποιος ο λόγος συνέχισης του δανεισμού στην χώρα μας. Γίνεται για να μας βοηθήσουν ή για να μας αρπάξουν ότι έχουμε και δεν έχουμε. Ρωτήθηκε ποτέ αυτός που πραγματικά πληρώνει το μάρμαρο, δηλαδή ο λαός, αν συμφωνεί με την τακτική των συνεχών δανεισμών, που δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην υποταγή της χώρας;

Πληρώνονται ποτέ δανεικά με δανεικά; Που το γράφει αυτό. Εγώ και εκατομμύρια άλλοι Πολίτες σε ποιόν ακριβώς χρωστάμε; Τα παραμύθια για μεγάλο κράτος και για πλήθος υπαλλήλων, είναι αληθινά ή προπαγάντα; Στατιστικά με Ευρωπαϊκά στοιχεία για το έτος 2009, το Ελληνικό κράτος ήταν από τα μικρότερα σχετικά, στην Ευρώπη. Οι Έλληνες υπάλληλοι αμείβονταν με τους μικρότερους μισθούς και εργάζονταν περισσότερο.

Δυστυχώς όμως ο τόπος αυτός εκτός από τα θαυμάσια μυαλά παράγει και εφιάλτες. Αφού αποδειγμένα διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί αποκαλούσαν τον Ελληνικό λαό, αυτόν που τους είχε αναδείξει, τεμπέληδες και κοπρίτες, τι περιμένουμε να πουν για μας οι ξένοι;