Σάββατο 18 Απριλίου 2015

"Πανεπιστημιακό Άσυλο: Ντου από παντού!"

Του Στέφανου Πρίντσιου


"Το δημοκρατικό πανεπιστήμιο πάει και λήγει την κατάληψη με τους πανεπιστημιακούς, με τους φοιτητές, με τους εργαζόμενους, με το κίνημα". Από αυτούς αξίζει να γίνονται οι καταλήψεις και από αυτούς να λήγουν. Το τραγικό είναι ότι σήμερα γίνονται από εφτά αγόρια και εφτά κορίτσια και λήγουν με τα ΜΑΤ, ενώ όλοι οι προαναφερόμενοι σφυρίζουν αδιάφοροι!

Βικιπαίδεια: "Το Πανεπιστημιακό Άσυλο, Ακαδημαϊκό Άσυλο ή Άσυλο χαρακτηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Το άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των ιδρυμάτων και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει."

Ποιος αγωνιστικός, ταξικός, επαναστατικός, αριστερός κανόνας επιτρέπει σε 10 - 20 άτομα αγνώστων στοιχείων, χωρίς άλλη συλλογική ή πολιτική ή κοινωνική κάλυψη να καταλύουν το πανεπιστημιακό άσυλο αυθαίρετα και ανενόχλητα;

Γιατί ντε και καλά να είμαστε ή με την κατάργηση του άσυλου από τους ένστολους ή με την κατάλυση του άσυλου από τους διαμαρτυρόμενους και να μην είμαστε καθαρά και ξάστερα με το άσυλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου