Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γερμανία και Γαλλία καλούν την Ελλάδα να σοβαρευτεί

Πολιτική


Η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν την Ελλάδα να σοβαρευτεί για την επίτευξη μιας συμφωνίας όπου θα ξεκλειδώσει την οικονομική βοήθεια, καθώς οι υπουργοί των μεγαλύτερων οικονομιών παροτρύνουν για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, γράφει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Αντιπρόσωποι των 7 μεγαλύτερων οικονομιών που συναντώνται στη Δρέσδη, κράτησαν αποστάσεις από την ελληνική αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση και ζήτησαν μεγαλύτερες προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, γράφει το Bloomberg.

Η συνάντηση σε ένα πρώην παλάτι φέρνει στο ίδιο τραπέζι τους πιστωτές της Ελλάδας, τους τρεις θεσμούς, και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είχε συναντήσεις με συναδέλφους του από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ευθυγραμμίστηκαν για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ έχει κλείσει.

Ο Σόιμπλε είπε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν προχωρήσει αρκετά, μιλώντας στην τηλεόραση του ARD, προσθέτοντας ότι τον εξέπληξαν οι δηλώσεις των Ελλήνων ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία.

Και σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει πριν η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της καταλήξουν σε συμφωνία "ρευστό έναντι μεταρρυθμίσεων".

"Βρισκόμαστε όλοι στη διαδικασία της επεξεργασίας μίας λύσης για την Ελλάδα και δεν θα έλεγα ότι έχουμε επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα", δήλωσε από τη Δρέσδη η Κριστίν Λαγκάρντ.

"Τα πράγματα έχουν προχωρήσει, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει", είπε προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Joe Oliver, είπε ότι δουλεύουν για μια συμφωνία σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της Ελλάδας κάτι που δημιουργεί πραγματικά προβλήματα στη χώρα και πως θα μπει η χώρα σε ένα βιώσιμο δρόμο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η διοίκηση του Μπάρακ Ομπάμα έχει ενισχύσει τις πιέσεις προς όλες τις πλευρές προκειμένου να βρεθεί συμφωνία.

Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου