Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ

Του Ισίδωρου Νερούτσου


Κύριοι – Σύντροφοι - συμπολίτες Γνωρίζετε ότι εδώ και πολύ καιρό, ο λαός μας βασανίζεται κυριολεκτικά από νεοφιλελεύθερους οικονομικούς κατακτητές εντός και εκτός χώρας;

Νομίζω ότι αυτό όλοι το γνωρίζουμε. Δεν νομίζεται ότι κάτι πρέπει να γίνει;

Όλοι το ξέρουμε πολύ καλά ότι το λιοντάρι, όσο και να το χαϊδέψεις, στο τέλος θα σε φάει. Όμως ο λαός μας έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί, ότι η νέα κυβέρνηση χαϊδεύει το λιοντάρι και ίσως χαζοπιστεύει ότι δεν θα μας φάει.

Λάθος.

Γιατί οποιαδήποτε συμφωνία, που επιτρέπει, σε μη αρμόδιους και μη εξουσιοδοτημένους από τους πολίτες αυτής της χώρας, να επεμβαίνουν ωμά, να ελέγχουν και να επιβάλουν, ως μη όφειλε, την δική τους βούληση, στα εσωτερικά μας ζητήματα, εθνικά και οικονομικά, αποτελεί συνέχιση της συμφοράς, συνέχιση της καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, συνέχιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Και βέβαια δεν οδηγεί πουθενά.

Το χτύπημα στην πλάτη και το αστείο της γραβάτας, από τα γνωστά κοράκια, σημαίνει χειρονομία για εφησυχασμό του θύματος, για την εν συνεχεία ήρεμη καταβρόχθιση του, από τους λέοντες. Όλοι αυτοί που χαριεντίζονται, πιστεύετε ότι αγαπούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα το ποιο αδύναμο οικονομικά τμήμα του;

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Μα ότι υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα περισσότερο. Τίποτα λιγότερο.

  • Δεσμεύτηκε για διαπραγματεύσεις μόνο για την ρύθμιση του χρέους, ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο και η αποπληρωμή του επίσης βιώσιμη.
  • Δεσμεύτηκε για καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση, για το μνημόνιο ή όπως αλλιώς το ονομάζουν, έστω και με καλύτερους όρους. Εμείς μέχρι στιγμής, βλέπουμε μόνο διαπραγματεύσεις μνημονιακού περιεχομένου.
  • Δεσμεύτηκε για δίκαιη και σύμφωνα με το σύνταγμα φορολόγηση και αφορολόγητο 12000 Ευρώ. Εμείς βλέπουμε ότι δεν έγιναν διορθωτικές αλλαγές στο φορολογικό, που από φέτος γίνεται και βαρύτερο.

Δεν υπάρχει αφορολόγητο 120000. Αντίθετα βλέπουμε να φορολογούνται άγρια και οι μικρές καταθέσεις των 5000 Ευρώ, με βάσει τα αντικειμενικά κριτήρια των Σαμαροβενιζέλων και με το όνομα από κάτω από τις οδηγίες, του Ποταμίσιου Θεοχάρη.

Οι Σαμαροβενιζέλοι έφυγαν, οι πράξεις τους όμως παραμένουν.

Απαράδεκτο για κυβέρνηση της αριστεράς. Μην πείτε ότι η φετινή φορολογική δήλωση, αφορά στο 2014, γιατί φέτος θα την δηλώσουμε στην νέα πολιτική ηγεσία και φέτος θα την πληρώσουμε. Επόμενος φέτος το απαράδεκτο φορολογικό σύστημα, οφείλει να γίνει δίκαιο και να είναι σύμφωνο με το σύνταγμα.

Τρανταχτό παράδειγμα αναλγησίας. Άτομο ηλικίας 77 ετών, με πραγματικό μηδέν εισόδημα, σιτιζόμενο από την κοινωνία, υποχρεούται να καταβάλει φόρο 2000 ευρώ, γιατί έχει την επικαρπία ενός διαμερίσματος σε λαϊκή συνοικία 51 τ.μ. και μικροκατάθεση στην τράπεζα περίπου 5000, προερχομένη κατά καιρούς, από οικονομική ενίσχυση από την κόρη της, κάτοικο εξωτερικού.

Είναι πατριωτικό καθήκον να πούμε στην γυναίκα αυτή να καταβάλει έναν υπέρογκο και αντισυνταγματικό φόρο, όταν η καταβολή του μπορεί να της στοιχίσει και την ίδια της την ζωή; Η το πατριωτικό εν προκειμένω καθήκον μας είναι να πούμε στους πολίτες να πάρουν τις μικροκαταθέσεις τους από τις τράπεζες, γιατί γίνεται ληστεία;

Και βέβαια αυτήν την αλητεία, την ψήφισαν οι Σαμαροβενιζέλοι, ως θανατηφόρο ισοδύναμο μέτρο, που τους επέβαλε η τρόικα. Ανακάλυψαν λοιπόν τους «ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣ» οικονομικά αδύναμους και τους τα φόρτωσαν. Εξ ίσου όμως υπεύθυνη θα είναι και η παρούσα κυβέρνηση, αν δεν καταργήσει τώρα τον βάρβαρο και αντισυνταγματικό νόμο, για τα απαράδεκτα τεκμήρια.

Η αριστερά γνωρίζει πολύ καλά ότι τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα και αντίσταση. Η ιστορία, μας έχει διδάξει ότι ο φόβος για τον αντίπαλο, αποτελεί σπουδαίο λόγο ήττας.

Οι Αθηναίοι το 490 δεν φοβήθηκαν τους υπεράριθμους συντριπτικά Πέρσες και τους κατανίκησαν. Το ίδιο έγινε και 10 χρόνια αργότερα. Το 1821 οι λίγοι αντάρτες αρματολοί, με λίγους «κατσαπλιάδες» νίκησαν την Οθωμανική αυτοκρατορία και την ιερή συμμαχία.

Το 1940 Ο λαός μαζί με την ηγεσία φώναξε όχι σε τρείς πάνοπλες και τρομερές πολεμικές μηχανές και στην ουσία νίκησε και συνέβαλε στην συντριβή του Ναζιφασισμού.

Η γενιά η δική μας μήπως έχει χρέος να πει το δικό της ΟΧΙ στους νεοφιλελεύθερους λάτρες του θεού του χρήματος;

Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από την πλάτη των μισθωτών και των συνταξιούχων, να τους μιλάμε για κίνδυνο στάσης πληρωμών τους, για να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την ρότα, που απαιτεί η γνωστή τριάδα των θεσμών;

Έχουμε χρέος να απαιτούμε το προφανές δικαίωμα, η κυβέρνηση που επέλεξε ο Ελληνικός και όποιος άλλος λαός, να κάνει κουμάντο στην χώρα του, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις; Μη ξεχνάμε ότι για το χρέος συνυπεύθυνοι είναι και οι έσω αλλά περισσότερο οι έξω κερδοσκόποι και ότι όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα χρωστάει ο λαός και γι αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον και πρέπει να πληρώσει η κάθε 77χρονη με μηδέν εισόδημα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (όχι στα λόγια, αλλά στα έργα)

Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου