Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Οι δανειστές ζητούν 5 δισ. ευρώ για να επιτρέψουν να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα

Πιτσιρίκος


Πρόβλημα παρουσιάστηκε στην διεξαγωγή των εκλογών, αφού οι δανειστές ζητούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ, για να επιτρέψουν στην Ελλάδα να κάνει εκλογές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, το Μνημόνιο Τσίπρα προβλέπει πως, αν η Ελλάδα πάει σε εκλογές πριν η κυβέρνηση συμπληρώσει την τετραετία, θα πρέπει να πληρώσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε πως -πάνω στη βιασύνη της να υπογράψει το Μνημόνιο- η κυβέρνηση δεν πρόσεξε αυτό τον όρο, με αποτέλεσμα οι εκλογές να είναι στον αέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν πειράζει να μην γίνουν οι εκλογές, αφού, ούτως ή άλλως, Μνημόνιο θα έχουμε και μετά.

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως θέλει να εφαρμόσει αυτή το Μνημόνιο, και ζητούν να γίνουν εκλογές, για να το εφαρμόσουν αυτοί.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση πως, για να γίνουν οι εκλογές, η Ελλάδα πρέπει να δώσει στους δανειστές 5 δισεκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση σκοπεύει να φορολογήσει την αναπνοή για 20 ημέρες, ώστε να εξοικονομηθούν αυτά τα χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς και θα τους προτείνει -αντί για εκλογές- να κάνουν ένα δημοψήφισμα, αφού αφενός το δημοψήφισμα επιτρέπεται από το Μνημόνιο η Ελλάδα να το κάνει δωρεάν, και αφετέρου, όπως διαπιστώσαμε και στις 5 Ιουλίου, έχει και πιο μεγάλη πλάκα από τις εκλογές.

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου