Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ακούστε, ρεμάλια!

Του Κώστα Γιαννιώτη


«Με αφορμή το περιστατικό, σε βάρος νεαρής κοπέλας, που συνέβη σε λεωφορείο της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστή έναν τραμπούκο ελεγκτή στα Μ.Μ.Μ, ξύπνησαν μέσα μου μνήμες του Αυγούστου του 2013! Τότε που, σε ένα παρόμοιο περιστατικό, ο θάνατος σφράγισε τη ζωή ενός νέου παιδιού, του Θανάση Καναούτη, μόλις 19 χρόνων, που προσπαθώντας να αποφύγει τους... ελεγκτές, έπεσε από το τρόλεϊ και σκοτώθηκε!

Τότε είχα γράψει ένα σημείωμα με τίτλο: "Ακούστε, ρεμάλια!".

Δεν ήθελα να φανταστώ ότι μετά από τρία χρόνια θα γινόταν και πάλι επίκαιρο! Σημάδι των καιρών που ζούμε, με όλα αυτά τα ελεεινά καθάρματα και τους υποτακτικούς των κατοχικών δυνάμεων, υπαλλήλων των Μ.Μ.Μ, των Δ.Ε.Κ.Ο, των Εφοριών, των, των, των...
»

****

Μέσα σ’ αυτό το παγωμένο σκηνικό που έχουν διαμορφώσει, κατακαλόκαιρα, οι δοσίλογοι και οι προδότες, συνεπικουρούμενοι από τους κουκουλοφόρους συνεργάτες τους, μυρίζει έντονα Άουσβιτς, Μπέλσεν, Μαουτχάουζεν και Βίνερ Γκράμπεν!

Μυρίζει το ξεραμένο αίμα του παγωμένου ανθρώπου πάνω στα αγκαθωτά συρματοπλέγματα του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Του κυνηγημένου, απ’ τα λυκόσκυλα των Ες Ες, δραπέτη!

Τέτοιος δραπέτης ήταν και ο μέχρι χτες ζωντανός -και σήμερα νεκρός- νέος των δεκαεννιά χρόνων, που προσπάθησε να δραπετεύσει και να ξεφύγει από τα κομματολυκόσκυλα του καθεστώτος που παίζουν το ρόλο των -ανθρωποκυνηγών- ελεγκτών των Μ.Μ.Μ.

Αρκετοί παίζουν το βρωμερό αυτό ρόλο στο όνομα της εξοικονόμησης του «φαγητού των παιδιών τους»!!

Αλήθεια ήθελα να ξέρω τι φαγητό θα σερβίρει σήμερα η κυρά του ελεγκτή -και μάνα των παιδιών του- στα παιδιά της. Θα βάλει, άραγε, δίπλα στα πιάτα και τη φωτογραφία της χαροκαμένης μάνας, που αποχαιρετά μέσα στην οδύνη και τον ολοφυρμό το άνεργο ξεπεταρούδι της που, ανήμπορο να πληρώσει ακόμα και ένα εισιτήριο, προσπάθησε να ξεφύγει από τους ανθρωποδιώκτες και βρήκε το θάνατο;

Σ’ αυτόν τον μικρό, αλλά ευλογημένο τόπο, που λέγεται Ελλάδα, ο κάθε συμπατριώτης μας είναι και γείτονάς μας και φίλος και συγγενής μας, αρκεί να μην είναι δωσίλογος και προδότης, σαν τους «υπαλλήλους ελεγκτές» και τα αφεντικά τους που τους διόρισαν σαν κουκουλοφόρους. Αυτή η κοινωνία έδειξε, μέχρι σήμερα ότι και σύνεση διαθέτει και κ α ρ τ ε ρ ί α και ξέρει να «κρατεί τους βόγκους και τα ζήτω κάτω από τη γλώσσα της» για την κατάλληλη στιγμή.

Κι αυτή η στιγμή θα φτάσει σύντομα! Τότε να δούμε!

Όταν η λαϊκή νέμεση θα ξεσπάσει, να δω πού στο διάολο θα μπορέσουν να κρύψουν το τομάρι τους και τη γύμνια τους, όλα αυτά τα αποβράσματα του ανθρώπινου είδους, που με τη δικαιολογία τού «τη δουλειά μου έκανα», «εντολές εκτελούσα», «το ψωμί μου έβγαζα», εξυπηρετούσαν τα σχέδια των κατακτητών και των δοσίλογων συνεργατών τους, κυνηγώντας ανήμπορους και δεινοπαθούντες συμπατριώτες μας.

Αναρωτιέμαι και ταυτόχρονα ρωτάω:

Τα σωματεία, τα συνδικάτα, -τέτοιων καθαρμάτων- είτε των Η.Λ.Π.Α.Π, είτε των Η.Σ.Α.Π, είτε του Ο.Α.Σ, είτε της Δ.Ε.Η, είτε της Ε.Υ.Δ.Α.Π, είτε των Δ.Ο.Υ, είτε..., είτε..., δεν έχουν μια λέξη να απολογηθούν;

Δεν ξέρουν τα ονόματα τέτοιων καθαρμάτων και κουκουλοφόρων, να τα διαγράψουν, να τα καταγγείλουν και να τα δώσουν στη δημόσια διαπόμπευση και κατακραυγή;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη σιωπή τους ή τη βλακώδη αμηχανία τους γίνονται συνένοχοι και έτσι καταγράφονται στη συνείδηση του λαού, που όπου να ’ναι θα αποδώσει τη δική του δικαιοσύνη;

Απευθύνομαι σε όλους τους εντεταλμένους υπηρέτες των –υπό κατάρρευση– δοσίλογων «κυβερνώντων».

Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που συνειδητά αποφάσισαν να παίξουν το ρόλο του υπηρέτη και του κουκουλοφόρου της σημερινής δεύτερης ναζιστικής κατοχής.

Και, στο ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ του παλικαριού που, στην ουσία εκτέλεσαν, λέω το απλό και αυτονόητο για τον κάθε απλό πολίτη, τον κάθε απλό πατριώτη:

Ακούστε, ρεμάλια!

Η νέμεση του λαού φτάνει, ώρα με την ώρα! Φροντίστε να βρείτε ασφαλή κρυψώνα!

Ο λαός ποτέ δεν εκδικείται! Τιμωρεί και μάλιστα σκληρά!

Κώστας Γιαννιώτης (fb)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...