Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Να φοβάσαι...

Λίλα Μήτσουρα


Πλαστογραφία, ήταν μια πλαστογραφία απλά. Πολύ καλή βεβαίως. Και πλαστοπροσωπία επίσης. Ντύθηκε κάποια άλλη, χαμογέλασε φιλικά και υπέγραψε ως άλλη.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Κυκλοφόρησε με το βαρύ εκείνο άρωμα το μεθυστικό και νάρκωνε τις αισθήσεις και είχε και κείνο το παιδικό χαμόγελο...

Παραπλανηθήκαμε.

Πήγε και κόκκινα λουλούδια σε όσους σε αυτήν την υπογραφή έδωσαν την τελευταία τους ανάσα. Επιτέλους, ήρθε η ώρα της είπαμε και ξαναυπέγραψε.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Τι καλή αντιγραφή... ή μήπως η δική μας ανάγκη την έκανε τόσο καλή? Αλλά το άρωμα της έπεσε βαρύ και άρχισε να πετάει ένα ένα τα ρούχα της.

Και να ο βασιλιάς είναι γυμνός!!!

Και έτσι γυμνός πήγε ξανά να αποθέσει λουλούδια και να "τιμήσει"τους αγωνιστές που για την αριστερά και την ελευθερία έδωσαν την ζωή τους. Δίχως ντροπή, δίχως αιδώ. Μαζί με την αυλή του. Τους καλοταϊσμένους, τους παραπλανημένους, άραγε υπάρχουν ακόμα παραπλανημένοι? ή μήπως φοβούνται να σταθούν απέναντι στον εαυτό τους?

Ο βασιλιάς είναι πλέον γυμνός και είναι ο βασιλιάς της υποδούλωσης. Ένας φοβισμένος μικρός και άθλιος βασιλιάς. Που του δώσαμε τα όπλα στο πιάτο με την ευκολοπιστία μας και την ανάγκη μας.

Αλλά τρέμε το θηρίο που παραπλάνησες και πλήγωσες.

Γιατί έχει θυμό, θυμό που σιγοβράζει και όσο δεν γιατρεύεται η πληγή να σηκωθεί στα πόδια του τόσο μεγαλώνει.

Και έχει πολλές φάσεις ξέρεις η ίαση κάθε πληγής. Εκεί που θυμώνει εκεί θλίβεται και απογοητεύεται ότι ποτέ δεν θα περάσει, ποτέ δεν θα γιάνει. Μα πάντα όλες οι πληγές κλείνουν.

Και αν σκύβει το κεφάλι είναι για να ελέγξει την πληγή του, Ταυτόχρονα το βλέμμα περιφέρεται γύρω του και βλέπει τα πάντα και προσέχει.

Αγρυπνά και ανυπομονεί να γίνει πάλι καλά και σε παρακολουθεί, πότε και που υπογράφεις. Πόσο δυσφημίζεις την ιστορία, πόσες αλλοιώσεις επιφέρεις στο πρόσωπο αυτής που πλαστογράφησες για να μην αναγνωρίζεται.

Αλλά είναι σύμβολο είναι τρόπος ζωής είναι ιδέα. Και οι ιδέες δεν καπηλεύονται, δεν ισοπεδώνονται, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός!!!

Είναι η αριστερά και θα ανακάμψει πάλι.

Βαριανασαίνει αλλά ξαγρυπνά και περιμένει.

Είναι η αριστερά και είναι πληγωμένο θηρίο. Και τα πληγωμένα θηρία που δεν κατάφερες να τα σκοτώσεις να τα φοβάσαι.



Η Σφήκα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου