Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Καισαριανή και Μπάμπι Γιάρ... (Βίντεο)

Του Βασίλη Μακρίδη*


Κατά την αφήγηση του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, «αφορμή για τις εκτελέσεις (στγ: στην Καισαριανή) στάθηκε η (προσέξτε τη διατύπωση!) ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Γερμανού αξιωματικού από τον ΕΛΑΣ».

- Μάλιστα!!! Ο ΕΛΑΣ (ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, κατά τα αρχικά του), δεν «σκότωνε» ή, έστω, «εκτελούσε» τους ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ Γερμανούς Ναζί σε περίοδο ΠΟΛΕΜΟΥ, αλλά τους... «δολοφονούσε»!!!

Ενώ οι Γερμανοί (και ΟΧΙ οι ΝΑΖΙ!!!) «απλώς» βρήκαν μιαν αφορμή, βρε αδερφέ και άρχισαν να εκτελούν κόσμο.

- Ο ιστορικός αναθεωρητισμός, λοιπόν, των Καλυβαίων, Λιάκων, Μαραντζίδηδων και Ριχτεραίων, αποτελεί το ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ αυτής της «παρεούλας» που, εκτός του ότι έχει ρίξει τη χώρα «στα βράχια» από πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής πλευράς, τώρα επιδίδεται σε ένα έργο ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ της ιστορικής πραγματικότητας...

- Γιατί, εάν δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητό από πολύ κόσμο, το βασικό ζητούμενο του συστήματος δεν είναι μόνο ο πλήρης πολιτικο-οικονομικός εξανδραποδισμός της χώρας, αλλά και ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ των ανθρώπινων συνειδήσεων, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο, έως και να εξαφανιστούν οι όποιες κοινωνικές αντιστάσεις.

Και ο ασφαλέστερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι το να καταδικαστεί ένας λαός στην ιστορική ΛΗΘΗ και στην πνευματική ΑΜΑΘΕΙΑ ή, έστω, ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ...

- Στις 29 με 30 Σεπτέμβρη είχαμε άλλη μία θλιβερή επέτειο, σχετική με τις θηριωδίες των Ναζί ανά την Ευρώπη: τη σφαγή του Μπάμπι Γιαρ, στο Κίεβο της Ουκρανίας. Πάνω από 33 χιλιάδες Εβραίοι και Καραΐμ (= τουρκόφωνοι Εβραίοι) του Κιέβου εξοντώθηκαν μέσα σε αυτό το διήμερο, ενώ οι σφαγές που διέπρατταν οι Ναζί με τη βοήθεια και των ντόπιων (Ουκρανών) συνεργατών τους συνεχίζονταν για αρκετές μέρες ακόμη. Συνολικά στο Μπάμπι Γιαρ, που σημαίνει «Χαράδρα της Γριάς» και σήμερα βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης του Κιέβου, εξοντώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων περίπου 120 έως 130 χιλιάδες Σοβιετικοί πολίτες, στην πλειοψηφία τους Εβραίοι, αλλά και Ρομά και εκπρόσωποι άλλων μικρών εθνοτήτων και αιχμάλωτοι του Κόκκινου Στρατού.

- Η δικαιολογία που προέβαλαν τότε οι Ναζί (και που σήμερα αποτελεί και το κεντρικό αφήγημα των πολιτικών επιγόνων τους, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών νεοναζί και εθνικιστών), ήταν ότι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών του ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ καθεστώτος (και ΟΧΙ της ΕΣΣΔ!!!) έβαλαν μεγάλη φωτιά σε κτήρια που στεγάζονταν οι διοικητικές υπηρεσίες των στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής και ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ (ναι, ακριβώς με αυτή τη διατύπωση) περίπου 1000 ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ στρατιωτικούς (προσέξτε: ΟΧΙ Ναζί, αλλά ΑΠΛΩΣ Γερμανούς!!!).

- Οι τονισμένες λέξεις έχουν να κάνουν με τα σημεία που το «αφήγημα» θέλει να δώσει ακριβώς το δικό του ιδεολογικό στίγμα: «ΚΑΘΕΣΤΩΣ» η σοσιαλιστική (έστω με τα χίλια της στραβά) ΕΣΣΔ, «απλώς ΓΕΡΜΑΝΟΙ», όμως, οι εκπρόσωποι του πιο ματοβαμμένου και απάνθρωπου καθεστώτος που γνώρισε μέχρι σήμερα η Ανθρωπότητα!...

Και, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Ναζί «υποχρεώθηκαν» να προβούν σε αντίποινα...

- Συμπέρασμα: το ναζισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις του ακροδεξιού καρκινώματος, όσο καλά και να τις μασκαρέψει κανείς, τη μπόχα που αναδύουν δεν μπορεί να την κρύψει με τίποτε...

Η σύγκριση των δύο αφηγήσεων και οι -σαν από καρμπόν- ομοιότητές τους, θεωρώ ότι δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης...


*Ο Βασίλης Μακρίδης είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής της ρωσικής γλώσσας, απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ροστόβ-να-Ντονού (νυν Νότιο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας).



Η Σφήκα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου