Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ουαί υμίν... !!

Του Κώστα Γιαννιώτη


κ. Ιερώνυμε δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ μαζί σας, αλλά με... τσίγκλισε αυτός ο παπάς απ` την Αγγλία!

Ναι! Για τον παρακαθήμενο της Αγγλικανικής εκκλησίας λέω, τον αρχιεπίσκοπο του Καντένμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι!

Αυτός ο άνθρωπος, όπως αναγράφεται σε ημερήσια εφημερίδα, της Τρίτης 22 Νοεμβρίου, σε ομιλία του σε συνέδριο του Καθολικού Ινστιτούτου στο Παρίσι και μιλώντας για την πολιτική της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες αυτών που... «με ψεύτικα στοιχεία, δρομολόγησαν την ένταξη της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η χώρα στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην Ευρώπη»!

Με θάρρος και παρρησία συνέχισε, λέγοντας... «υιοθετώντας το Ευρώ, που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα, μια χώρα χάνει την ικανότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της, με την εκτύπωση χρήματος, και να βρει διέξοδο από τα προβλήματά της[......] Στην Ελλάδα, εξ αιτίας της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς από μια ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους, έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση».

Δεν ξέρω πόσο αληθεύουν αυτά που γράφει εφημερίδα!

Εάν όμως είναι πραγματικό γεγονός, τότε ποια σχέση μπορεί να έχετε εσείς, κ. Ιερώνυμε, με τον άνθρωπο αυτόν;

Γιατί βλέπετε, όχι μόνο δεν επέλεξε λόγια παρηγοριάς, όχι μόνο δεν κάλεσε σε φιλανθρωπικές δράσεις, αλλά, παραλείποντας τα ευχολόγια και τις προσευχές για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους του, χτύπησε τη γροθιά του στη μούρη του προβλήματος! Και όχι μόνο!

Άδραξε την ευκαιρία να αποκαλύψει τους αίτιους και τους στόχους τους!

Αυτό λέγεται υπηρεσία στο ποίμνιο! Αυτό λέγεται διαφώτιση και αφύπνιση! Αυτό λέγεται πραγματική φιλανθρωπία και όχι ώθηση και εθισμό της κοινωνίας στην επαιτεία του συσσιτίου και την αναξιοπρέπεια!

Μήπως κάνατε κάποτε κάτι παρόμοιο, κ. Ιερώνυμε, και δεν το πήρα είδηση;

Μήπως την ποιμαντορική σας ράβδο, τη χρησιμοποιήσατε ποτέ κατά των λύκων που διαγουμίζουν το ποίμνιό σας ή την έχετε μόνο για να διαφεντεύετε τα πρόβατά σας;

Δεν νιώσατε ποτέ τη συνείδησή σας να σας... «τύπτει», να σας χτυπά και να σας βρίζει για τα καμώματά σας!

Διαβάζετε τα ευαγγέλια σας, αλλά ποτέ δεν δώσατε σημασία και προσοχή στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο, (25.31 έως το 25.46) που αναφέρεται σε κάποιους σαν εσάς, λέγοντας...

«...πορεύεσθε ἀπʹ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ· ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. Αμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφʹ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων των αδελφών μου τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε.»

Εσείς τα διαβάζετε αυτά στο ποίμνιό σας και είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε πολύ καλά τι λένε. Σίγουρα δεν μιλούν για συσσίτια, πατρικά ευχολόγια και προσευχές!

Όταν ο τόπος μας βρίσκεται υπό κατοχή και ο λαός σκλαβωμένος, τότε το χρέος σας είναι το σάλπισμα αντίστασης και αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας, πριν ο τελικός διαμελισμός της αποτελέσει τη… λύση της τραγωδίας!

Όμως εσείς, σίγουρα, δε νιώσατε παρά μόνο σαν θεματοφύλακας μιας συντεχνίας που, εναγκαλισμένη με την εκάστοτε εξουσία, προσδοκά οφέλη και προστασία των προνομίων της!

Δε νιώσατε ποτέ την ανάγκη να γίνεται πραγματικός ποιμενάρχης και να σηκώσετε το μπόι σας στους κατακτητές και τους «κυβερνώντες» συνεργάτες τους!

Αντίθετα και με κάθε ευκαιρία, συναγελάζεστε μαζί τους, κλείνετε τα αυτιά σας στις κραυγές απόγνωσης και, μάλιστα, εγκαλείτε την κοινωνία για τις διαμαρτυρίες της, αποκαλώντας τες αντιδημοκρατικές πράξεις και επιδιώκοντας το καταλάγιασμα κάθε φωνής αντίστασης, ισχυριζόμενος ότι... «ο λαός δεν μπορεί να ψηφίζει τη μια μέρα και την άλλη να διαμαρτύρεται»!!

Αποστρέψατε το βλέμμα σας από τη γιγαντιαία δύναμη της ενότητας του λαού και επιχειρήσατε να τον διαιρέσετε σε «δεξιούς» και «αριστερούς»!

Ποιον υπηρετείτε, τελικά; Το... «ποίμνιό» σας ή την κρατικοδίαιτη συντεχνία σας μέσω της εκάστοτε εξουσίας και των ξένων κατακτητών;

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές!!

Έτσι δε λέτε στα ευαγγέλιά σας;;



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου