Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Και για την διατροφή μας, φροντίζουν οι πολιτικοί για μας

mitsos175.


Αν είναι να φιλέψουμε κάτι τους πολιτικούς να προτιμήσουμε ολλανδικά προϊόντα. Τα αυγά πχ. Τίγκα στο εντομοκτόνο. Δεν είναι να το φας. Είναι να το πάρεις μαζί σου στο κάμπινγκ να ψοφάνε τα κουνούπια.

«Εκατομμύρια αυγά έχουν απομακρυνθεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αφότου ανακαλύφθηκε ότι είχαν μολυνθεί με το δυνητικά επιβλαβές παρασιτοκτόνο fipronil. Το fipronil χρησιμοποιείται συνήθως για την απαλλαγή από ψύλλους, ψείρες και τσιμπούρια, αλλά έχει από απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για χρήση σε ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, όπως τα κοτόπουλα. Το παρασιτοκτόνο εισέβαλε αρχικά στην τροφική αλυσίδα της Ολλανδίας, που διαθέτει μία από της μεγαλύτερες βιομηχανίες αυγού στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι σήμερα, που να αποδεικνύουν ότι έχει βλάψει κανέναν.»

Όχι αγάπη μου, δεν βλάπτει κανέναν, αρκεί να μην τρως αυγά ή οτιδήποτε έχει αυγό.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζει ότι το fipronil είναι "μέτρια τοξικό" στους ανθρώπους αν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και μπορεί να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις στα νεφρά, το συκώτι και τους θυρεοειδείς αδένες».

Κάτι σαν τη «μετριοπαθή αντιπολίτευση» στη Συρία. Σε αποκεφαλίζουν όπως ακριβώς οι ισλαμοφασίστες του ISIS, αλλά το κάνουν με τις ευλογίες της Δύσης. Αν βέβαια έριχνε κάτι τέτοιο ένας μικρός αγρότης κι όχι μια τεράστια εταιρεία θα πήγαινε φυλακή, ενώ θα του έφτιαχναν καθημερινά ομελέτα από τα μολυσμένα αυγά. Αλλά όταν πρόκειται για Επιχειρηματικούς Κολοσσούς θα τα καταπιούμε αμάσητα. Και χωρίς να το ξέρουμε, γιατί δεν χρειάζεται να τα μαθαίνουμε όλα. Φροντίζουν οι πολιτικοί για μας.

Όπως φάγαμε τις τρελές αγελάδες «γιατί έπρεπε να δείξουμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», έτσι θα καταναλώσουμε και τα ολλανδικά φυτοφάρμακα. Δεκαπέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ, έχουν μέχρι στιγμής πληγεί από την κρίση των μολυσμένων αυγών, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φυσικά εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Με τόσα που τρώμε καθημερινά ειδικά το κουτόχορτο, έχουμε πάθει ανοσία σε όλα. Το πολύ - πολύ κάνα κόψιμο. Να σκουπιστούμε από τη σημαία της ΕΕ, γιατί με την «αριστερά» έχουμε έλλειψη χαρτιού υγείας όπως είχε προφητεύσει η Βούλτεψη. Από δηλητήρια όμως πάμε καλά.

«Το σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις αρχές Αυγούστου, όταν η Ολλανδία διέταξε να απομακρυνθούν τα μολυσμένα αυγά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το Βέλγιο κατηγόρησε την Ολλανδία ότι γνώριζε για τα μολυσμένα αυγά από τον Νοέμβριο του 2016, αλλά δεν είπε τίποτα. Η Ολλανδία το αρνήθηκε. Ωστόσο, το Βέλγιο παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τα αβγά από τις αρχές Ιουνίου, αλλά δεν ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας μιας λανθασμένης έρευνας».

Όλοι ήξεραν κι όλοι έκαναν το κορόιδο. Βέβαια τα αληθινά κορόιδα είναι άλλοι. Αυτοί που πληρώνουν τέτοια τεφαρίκια - πολιτικούς. Άντε καλή μας όρεξη. Πάω να μαγειρέψω. Τυρόπιτα «Μένουμε Ευρώπη» : Μολυσμένα αυγά, Ληγμένο γιαούρτι, Γάλα από τρελή και παλαβή αγελάδα, Παρθένο Ορυκτέλαιο, Αλεύρι με Σκουλήκια από αυτά που πουλάνε στην Ελβετία, Εισαγόμενη Χαμένη «Φέτα» και λίγο Αλατοπίπερο για να τσούζει. Σερβίρεται συνοδεία σάπιων λαχανικών και πέτρας.

Καλό βόλι…

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου