Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Διπλώστε τον χάρτη της Ελλάδας και θα μάθετε τις «ιδιαίτερες ευαισθησίες» σας

Γεράσιμος Χολέβας



«Εμείς οι Κρητικοί έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Μακεδονίας. Αν διπλώσεις τον χάρτη της Ελλάδας στα δυο θα ‘ρθει η Κρήτη να πέσει πάνω στη Μακεδονία και η Μακεδονία πάνω στην Κρήτη».


Η σκέψη αυτή ανήκει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι γεγονός. Υπάρχει σε σχετική ανακοίνωση («Ενημερωτικό σημείωμα από την περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο Νομό Πέλλας» – εδώ).

Ομολογούμε πως όταν διαβάσαμε τη σκέψη του κ. Μητσοτάκη σε ιστοσελίδες και στο twitter δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε πως είναι αληθινή. Μετά ήρθαν στο μυαλό οι δηλώσεις του για τους… εξωγήινους στον Υμηττό, τα περί πολιτικού κρατουμένου έξι μηνών, τα εσωτερικά Εξάρχεια που πρέπει να δαμάσουμε κ.α.

Το ξανασκεφτήκαμε: Μπορεί και να το είπε. Τελικά, όντως, το είπε.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κυρίου Μητσοτάκη ένα απλό δίπλωμα του χάρτη της χώρας (ενδεχομένως και της Ευρώπης, ακόμα και του κόσμου ολόκληρου) μπορεί να μας κάνει να ανακαλύψουμε «ιδιαίτερες ευαισθησίες» μας που δεν γνωρίζουμε. Δεν είναι ίδια τα συμπεράσματα για όλους, αφού αλλού πέφτει η Κρήτη μετά το δίπλωμα του χάρτη, αλλού η Πελοπόννησος, αλλού η Ήπειρος.

Υπάρχουν κι άλλες προεκτάσεις:

  • Εάν προσπαθήσουμε με ακρίβεια να δούμε, μετά το δίπλωμα του χάρτη, σε ποιο ακριβώς σημείο της Μακεδονίας πέφτουν τα Χανιά, τότε τι γίνεται; Τι σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;
  • Εάν διπλώσει κανείς τον χάρτη της Ευρώπης πού πέφτει άραγε η Κρήτη και τι κρύβεται πίσω από μια τέτοια διαπίστωση;

Καταλαβαίνετε πως η μελέτη γύρω από το δίπλωμα του χάρτη έχει τεράστιες διαστάσεις, που εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να τις προσεγγίσουμε. Η συγκρότηση μιας ομάδας ειδικών θα μπορούσε να βοηθήσει, ώστε να μην πάει χαμένη μια τέτοια σκέψη, μια σκέψη ενός πολιτικού άνδρα που είναι ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Πηγή: imerodromos.gr



Γεράσιμος Χολέβας: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου