Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ukranorama: Επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας, με αφορμή την 9η Μάη

Βασίλης Μακρίδης


Πριν λίγες μέρες υπέπεσε στην αντίληψη του γράφοντος η ύπαρξη μιας ομάδας στο Facebook με την ονομασία «UKRANORAMA», η οποία επιδιώκει, θεωρητικά, την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στον ελληνικό και τον ουκρανικό λαό και δίνει πληροφορίες σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία.

Εμπνευστής και διαχειριστής αυτής της ομάδας είναι ο κ. Κονσταντίν (Κώστας) Ονίσενκο, μικτής – ουκρανοελληνικής – καταγωγής, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και συνεργάτης, κατά καιρούς, γνωστών συστημικών ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης.

Την ημέρα της επετείου της Νίκης κατά του Φασισμού και του Ναζισμού, ο κ.Ονίσενκο δημοσίευσε στη συγκεκριμένη ομάδα ένα προπαγανδιστικό, επί της ουσίας, «αρθρίδιο», όπου προσπαθεί να αποδομήσει τόσο τον εορτασμό της Μέρας της Νίκης, όσο και τις παρελάσεις και τις πορείες που γίνονται εκείνη τη μέρα στη Ρωσία και άλλες χώρες, ειδικά δε την πορεία του λεγόμενου «Αθάνατου Τάγματος» (ή, σωστότερα, της «Αθάνατης Στρατιάς»).

Την ανάρτηση του κ. Ονίσενκο θα τη βρείτε εδώ.

Θα πω ανοιχτά, ότι το συγκεκριιμένο «αρθρίδιο» υπακούει μια χαρά στις βασικές αρχές του γκεμπελισμού: «Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να το πιστέψει ο κόσμος» και «Πες-πες, όλο και κάτι θα μείνει»…

Το πρόβλημα για τον κάθε κ.Ονίσενκο είναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταπίνουν αμάσητο το «σανό» που τους σερβίρουν κάποιοι καλοθελητές και διαβάζουν την Ιστορία όπως αυτή γράφτηκε και όχι όπως κάποιοι άλλοι θα ήθελαν να έχει γραφτεί.

Επιχείρησα, λοιπόν, να δώσω ξεχωριστή απάντηση για καθένα από τα 15 σημεία-ερωταπαντήσεις που περιέχονται στο κείμενο του εν λόγω κυρίου και να αποκαταστήσω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, την ιστορική αλήθεια γύρω από τα γεγονότα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1: Οι Ρώσοι γιορτάζουν την 9η Μαΐου, γιατί εκείνη την ημέρα (στις 00:43 ώρα Μόσχας) υπογράφτηκε από τους εκπροσώπους του γερμανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων η συμφωνία πλήρους συνθηκολόγησης και παράδοσης στις συμμαχικές δυνάμεις. Στις 8 Μαΐου τελείωσαν οριστικά οι στρατιωτικές συρράξεις και η προαναφερθείσα συμφωνία υπογράφτηκε αργά το βράδυ της ίδιας μέρας (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), γι’ αυτό και σε αρκετές χώρες εορτάζεται ως «Μέρα Νίκης» η συγκεκριμένη ημερομηνία και όχι η 9η Μαΐου, η οποία ωστόσο τιμάται επίσης σε πολλές χώρες, ειδικά όσες απελευθερώθηκαν από τα σοβιετικά στρατεύματα. Το πότε ακριβώς τιμάται η «Μέρα Νίκης» είναι άσχετο με το πότε η κάθε χώρα εισήλθε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ΗΠΑ εισήλθαν σε αυτόν πολύ αργότερα από κάθε άλλη μεγάλη χώρα, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να εορτάζουν (όπως αυτές νομίζουν) τη νίκη τους στον Β’ ΠΠ. Η Ελλάδα εισήλθε επίσημα στις 28 Οκτώβρη 1940, αλλά και πάλι κανείς δεν την εμποδίζει να τιμά όποια επέτειο η ίδια θεωρεί σημαντική.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2: Το απόλυτο ψέμα!!! Όσοι μιλούν για δήθεν «συνεργασία» μεταξύ ΕΣΣΔ και ναζιστικής Γερμανίας, ξεχνούν επιμελώς τη Συμφωνία του Μονάχου, που υπογράφηκε σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα (30/08/1938) ανάμεσα στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι και τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, η οποία επέτρεπε, ουσιαστικά, στον τελευταίο να προσαρτήσει τις γερμανόφωνες περιοχές της Σουδητίας στην Τσεχοσλοβακία και να χρησιμοποιήσει τη Συμφωνία ως πάτημα για να την καταλάβει ολόκληρη… Η Τσεχοσλοβακία (που ήταν και η άμεσα ενδιαφερόμενη) εν παρόδω δεν προσκλήθηκε ποτέ σε αυτή τη «μάζωξη»…

Ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Τσάμπερλεν υπέγραψε, επίσης, ξεχωριστή συμφωνία «μη επίθεσης» και «διπλωματικής λύσης» των όποιων διαφορών με τον Χίτλερ. Την οποία ο τελευταίος, όπως συνήθιζε, την πέταξε στα σκουπίδια, ξεκινώντας να βομβαρδίζει την Αγγλία. Αργότερα ο Τσόρτσιλ (διάδοχος του Τσάμπερλεν) και ο Νταλαντιέ (πρωθυπουργός της Γαλλίας) «έσκουζαν», επειδή ο Χίτλερ δεν κράτησε την υπόσχεσή του να είναι «λιοντάρι» προς τα ανατολικά (δηλαδή προς την ΕΣΣΔ) και «αρνάκι» προς τα δυτικά (δηλαδή προς τη Γαλλία και τη Βρετανία). Γιατί ο βασικός στόχος όλων των προαναφερόμενων ήταν η πάλη κατά του κομμουνισμού και όχι κατά του φασισμού και του ναζισμού!…

Η Συμφωνία Ρίμπεντροπ – Μόλοτοφ έγινε, από πλευράς ΕΣΣΔ, για να κερδίσει χρόνο και να προετοιμάσει την άμυνά της σε περίπτωση επίθεσης της Γερμανίας εναντίον της (όπως και έγινε). Η Γερμανία είχε στόχο εξαρχής να τη στείλει στα σκουπίδια (όπως και έκανε).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3: Άλλο ένα χοντρό ψέμα! Η ΕΣΣΔ ούτε πολέμησε ποτέ στο πλευρό της Γερμανίας, ούτε επιτέθηκε ποτέ στην Πολωνία. Η τελευταία, μάλιστα, βρέθηκε μετά το τέλος του Β’ ΠΠ με αρκετά περισσότερα εδάφη υπό τη δικαιοδοσία της απ’ ό,τι πριν την έναρξή του, αφού πήρε όλη την Ανατολική Πρωσία, δηλαδή όλο το σημερινό δυτικό της τμήμα, με πόλεις σημαντικές όπως το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ (πρώην Ντάντσιχ), στρατηγικό λιμάνι στη Βαλτική. Ο Κόκκινος Στρατός έχασε κατά τη διάρκεια της επέλασής του και της απελευθέρωσης της Πολωνίας από τους ναζί περί τις 800.000 στρατιωτικούς όλων των βαθμίδων. Εκτός από αυτό, ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε και όλους τους κρατουμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που βρίσκονταν στο έδαφος της Πολωνίας (ΆουσβιτςΟσβέντσιμ, Τρεμπλίνκα, Σομπίμπορ κοκ). Όσο για το Χατύν, υπάρχει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, ότι τη μαζική σφαγή πραγματοποίησαν οι Ναζί, μαζί με τους συνεργάτες τους, οπαδούς του Στεπάν Μπαντέρα και του ουκρανικού εθνικιστικού στρατού OUNUPA.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4: Γελάνε και τα περιστέρια της Πλατείας Συντάγματος!!! Ο Χίτλερ επιτέθηκε «αυθόρμητα» στην ΕΣΣΔ το 1941;;; Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5: Πολύ «ωραίο» και «αντικειμενικό» να χρησιμοποιείτε τους αριθμούς δήθεν «εξολοθρευθέντων» που χρησιμοποιούσε η ναζιστική προπαγάνδα εκείνον τον καιρό… Για τη μαζική σφαγή των Πολωνών της Δυτικής Ουκρανίας (και ειδικότερα στην περιοχή της Βολύν) από τα φιλοναζιστικά δίποδα του Μπαντέρα και του Σουχέβιτς έχετε να πείτε κάτι;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6: Άλλη μία αναπόδεικτη γενικολογία, κοινώς ένα ψέμα ολκής. Μετά τον Β’ ΠΠ η ΕΣΣΔ (και η πολιτική της ηγεσία) ασχολούνταν με την ανοικοδόμηση της χώρας, λόγω των ανυπολόγιστων καταστροφών που της επέφερε η ναζιστική επίθεση σε ανθρώπινες απώλειες και σε υλικές υποδομές. Καλό, επίσης, είναι να διαβάζει κανείς και λίγη Ιστορία. Οι διώξεις κατά των Ελλήνων του Καυκάσου έγιναν τη δεκαετία του ’30 και τελείωσαν, ουσιαστικά, με τη μαζική μετακίνηση πληθυσμού από τον Καύκασο στο Καζαχστάν τα έτη 1937-1938. Και εκεί τελείωσε το όλο θέμα. Να υπενθυμίσω επίσης, στους ανιστόρητους, ότι η Ελλάδα εξαιτίας της ναζιστικής Κατοχής θρήνησε κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές, που σε αναλογία πληθυσμού δεν υστερεί σε τίποτε σε σχέση με τον φόρο τιμής σε αίμα του σοβιετικού λαού… Μην έρχεστε να μας δείξετε τα αμπελοχώραφά μας, κύριοι…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 7: Αν κάποιος έχει να θυμάται στιγμές αχαριστίας στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, αυτή σίγουρα είναι η Ρωσία… Να θυμίσω μόνο ως παράδειγμα τη συμμετοχή της Ελλάδας με εκστρατευτικό σώμα στην Κριμαία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του 1918-1920, όταν πολέμησαν στο πλευρό των Αγγλο-Γάλλων που υποστήριζαν τον στρατό των Λευκοφρουρών (αυτό ονομάζεται και στρατιωτική επέμβαση, στη διεθνή ορολογία). Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε επιθετική κίνηση είτε της προεπαναστατικής Ρωσίας, είτε της ΕΣΣΔ, είτε της σημερινής, πολλώ μάλλον, Ρωσίας κατά της Ελλάδας. Επίσης, παρόλες τις στιγμές «αχαριστίας», όπως τις αποκάλεσα λίγο πριν, οι δύο χώρες σε αρκετές περιπτώσεις στην ιστορία τους βρέθηκαν απευθείας σύμμαχες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο Κριμαϊκός Πόλεμος του 1853-1856, και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ενώ στο Β’ ΠΠ η Ελλάδα ήταν μια κατακτημένη από τους Ναζί χώρα, αλλά είχε το σπουδαιότερο κίνημα ένοπλης εθνικής αντίστασης, το οποίο ουσιαστικά λειτούργησε συμμαχικά προς την ΕΣΣΔ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 8: Χρειάζεται να είναι κανείς παντελώς άσχετος σε θέματα στρατιωτικών εξοπλισμών, για να μη γνωρίζει ότι τα συστήματα S-400 είναι αμυντικά και δεν προορίζονται να επιτεθούν έναντι κανενός, αλλά για ν’ αποκρούσουν εχθρική επίθεση!!! Επιπλέον, η τοποθέτησή τους σε περιοχές της Ανατολικής Τουρκίας, δείχνουν ότι δεν προορίζονται για να αντιμετωπίσουν την (ανύπαρκτη) «ελληνική επιθετικότητα», αλλά στοχεύει προς περιοχές της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, για λόγους που αφορούν στα τουρκικά γεωπολιτικά συμφέροντα, αλλά όχι σε σχέση με την Ελλάδα.

Εν παρόδω, η Κύπρος κάποτε αγόρασε ρωσικούς S-300, τους οποίους το ΝΑΤΟ επέβαλε, ουσιαστικά, να τους «αχρηστεύσει». Πώς;;; Στέλνοντάς τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, όπου αυτοί αποθηκεύτηκαν και… ξεχάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι που πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση τους διέθεσε στην ισραηλινή αεροπορία (με την οποία έκανε κοινές ασκήσεις, τρομάρα μας!!!) ως εργαλείο εξάσκησης εναντίον ρωσικών πυραύλων!!! Με τις υγείες μας (τι λέγαμε πριν για τις ελληνορωσικές σχέσεις και ποιος τις προδίδει;;;).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 9: Άλλο ένα τεράστιο ψέμα που δεν μπορεί με τίποτε να αποδείξει η σημερινή χουντική ουκρανική ηγεσία. Σε ό,τι αφορά στις παρελάσεις γενικά, να υπενθυμίσω ότι για τη Μέρα της Νίκης (9η Μάη) παρελάσεις γίνονταν και γίνονται όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο στην ΕΣΣΔ (παλιότερα) και στη Ρωσία (τα τελευταία χρόνια), αλλά και σε πολλές άλλες χώρες και, φυσικά, στις περισσότερες από τις πρώην Δημοκρατίες της (με εξαίρεση τις χώρες της Βαλτικής, όπου η φασιστική-νεοναζιστική κουλτούρα επικράτησε από πολύ νωρίτερα). Γίνονταν και στην ίδια την Ουκρανία επίσημα, τουλάχιστον μέχρι το 2013. Από τη στιγμή που κατέλαβε την εξουσία αυτό το συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων και νεοναζί-νοσταλγών του Μπαντέρα και των ομοίων του, η παρέλαση αυτή απαγορεύτηκε. Μέχρι που φέτος ξαναβγήκαν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες, όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας, χωρίς να φοβηθούν τα νεοναζιστικά δίποδα που πήγαν να τους προπηλακίσουν. Οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει μπόλικο, για όποιον/-α ενδιαφέρεται, ελεύθερο στο Διαδίκτυο…

Σε ό,τι αφορά στη λεγόμενη «Αθάνατη Στρατιά» («Бессмертный Полк»), η πρωτοβουλία για τη διοργάνωσή του ξεκίνησε από το 2012 και την πόλη Τομσκ, από τρεις τοπικούς δημοσιογράφους. Συνεπώς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη μετέπειτα συγκυρία των ρωσο-ουκρανικών σχέσεων, από τον Φλεβάρη του 2014 και μετά. Το γεγονός, ότι αγκαλιάστηκε από τόσο κόσμο και, πλέον, πορείες της «Αθάνατης Στρατιάς» διοργανώνονται όχι μόνο μέσα στη Ρωσία, αλλά και σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού, δείχνει ότι η πρωτοβουλία αυτή είχε νόημα και ουσία… Δυστυχώς για τους απολογητές των ναζί…

Τέλος, ο λεγόμενος «υβριδικός πόλεμος» υπάρχει μόνο στη ζωηρή φαντασία των χουνταίων του Κιέβου. Ο μόνος πραγματικός πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία, είναι αυτός ανάμεσα στο φασιστικό καθεστώς που κυβερνά τη χώρα και στους πολίτες της, ειδικά αυτούς στο Ντονμπάς. 13 χιλιάδες νεκροί, εκ των οποίων τα 2/3 είναι άμαχοι!… Αυτά, δια χειρός Τουρτσίνοβ, Ποροσένκο, Παρουμπί και άλλων «εκλεκτών τέκνων» του φασιστικού εσμού… Να τους χαίρεστε!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 10: Το σύνθημα «Μπορούμε να το ξανακάνουμε», αφορά στη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και σε βάρος οποιουδήποτε κατακτητή, είτε αυτός φορά τη μάσκα του «δημοκράτη», είτε φανερώνει απροκάλυπτα τον φασισμό του. Δεν αφορά σε κανενός είδους επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας σε βάρος οποιουδήποτε. Έχει να κάνει με την άμυνα της χώρας από τους πολίτες της και μόνο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 11: Η ερώτηση είναι γελοία από την ίδια την τοποθέτησή της. Δεν μπορεί κάθε πόλεμος στην Ευρώπη να διεξάγεται κατά της… Γερμανίας!… Από την άλλη πλευρά, τα τρία παραδείγματα χωρών είναι το ένα πιο ατυχές από το άλλο (για να μην πω τίποτε πιο βαρύ). Στη Συρία η Ρωσία προσκλήθηκε επίσημα από τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, για να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα και τη σωματική ακεραιότητα των Σύρων πολιτών από το ισλαμοφασιστικό (και κατευθυνόμενο από τη Δύση) «Ισλαμικό Κράτος» και τις παραφυάδες του. Και τα κατάφερε περίφημα (προς δική μου χαρά και προς μεγάλη στενοχώρια των απολογητών του φασισμού). Στη Γεωργία υπήρξε επίθεση του στρατού της χώρας αυτής κατά Ρώσων κυανόκρανων (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) στη Νότια Οσετία και η ανάλογη απάντηση του ρωσικού στρατού (στγ: Αυτόν τον Σαακασβίλι, τώρα που έφυγε ο Ποροσένκο, θα τον ξαναπάρετε στα μέρη σας; Ή θα μείνει… άπατρις ο κακομοίρης;;; Στη Γεωργία, ως γνωστόν, εκκρεμεί σε βάρος του δικαστήριο για «εσχάτη προδοσία» ακριβώς για τον πόλεμο στη Νότια Οσετία). Όσο για την Ουκρανία… τα ‘παμε… Ποιος πολεμάει στην πραγματικότητα και εναντίον τίνος…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 12: Έχετε πράγματι πολύ γέλιο… Ξεχνάτε, προφανώς, ότι ρωσόφωνη ομογένεια υπάρχει σε δεκάδες χώρες του κόσμου, όπως και σωματεία που την εκφράζουν. Εάν δεν υπήρχε κόσμος να στηρίξει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καμία πρεσβεία στον κόσμο δεν θα μπορούσε να τον βγάλει στο δρόμο με το «έτσι θέλω».

Εν παρόδω: «Πρωτοβουλίες» όπως αυτή της προβολής του φιλμ «Μύθος», για τον λυρικό τραγουδιστή-μέλος του νεοναζιστικού «Δεξιού Τομέα» Βασίλ Σλιπάκ, που σκοτώθηκε σε μάχη στο Ντονμπάς, ποιος τις λαμβάνει;;; Ήταν ή δεν ήταν η ουκρανική πρεσβεία που πήρε την πρωτοβουλία;;; Και όχι μόνο αυτό: Στην αξιοθρήνητη μάζωξη όχι πάνω από 20-30 ανθρώπων (εκ των οποίων οι μισοί μπερδεύτηκαν, γιατί νόμιζαν ότι η ταινία θα ήταν… αντιφασιστική!!!) έδωσε το «παρών» και ο… «πρεσβευτής της καρδιάς μας», ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τζέφρι Πάιατ (δεν χρειάζεται να σας τον παρουσιάσω, ξέρετε εσείς!!!)…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 13: Τεράστιο ψέμα αυτό που γράφεται!!! Η «Αθάνατη Στρατιά» έχει αναφορά μόνο στους νεκρούς κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού (Β’ Παγκόσμιου) Πολέμου!!! Όσο για την Τσετσενία και το Αφγανιστάν, εδώ (ξανα)γελάνε τα περιστέρια της Πλατείας Συντάγματος!!! Ποιος «ιμπεριαλιστικός» πόλεμος μπορούσε να γίνει στην Τσετσενία, η οποία αποτελούσε και αποτελεί τμήμα της ρωσικής επικράτειας;;; Και ποιος «ιμπεριαλιστικός» πόλεμος μπορούσε να γίνει στο Αφγανιστάν, όπου και πάλι υπήρξε πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας για την αντιμετώπιση των σκοταδιστών Ταλιμπάν, τους οποίους δημιούργησαν και εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ;;; Και τους οποίους πλέον δεν μπορούν να ξεφορτωθούν, αφού – κατά την ελληνική παροιμία – «μάγκεψαν και τα σκατά και ζητάνε υπονόμους»;;; Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ τα τελευταία 18 χρόνια στο Αφγανιστάν δεν είναι ιμπεριαλιστικός πόλεμος;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 14: Με τόση φαντασία, καλύτερα θα ήταν να είχατε ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών!… Αλλά τόσος «πόνος» για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πια;!… Εδώ εμείς προσπαθούμε να την ξεφορτωθούμε κι εσείς θέλετε να μας πείσετε «για το καλό μας», ότι δήθεν οι Ρώσοι «υπονομεύουν» την ΕΕ!… «Καλύτερος» υπονομευτής της ΕΕ από την ίδια την ΕΕ δεν υπάρχει!… Αυτό το μόρφωμα, που δεν δημιουργήθηκε ούτε από τους λαούς της Ευρώπης, ούτε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης, καλό θα ήταν να πάει στα τσακίδια και να μας αδειάσει τη γωνιά!… Αλλά, ξέχασα: η ΕΕ εκπροσωπεί, πρώτα και κύρια, τα συμφέροντα της αγαπημένης – για πολλούς από εσάς – Γερμανίας, την οποία πολύ θα θέλατε να ξαναδείτε να γίνεται ναζιστική… Με την όρεξη θα μείνειε!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 15: Όχι άλλο «κάρβουνο»!!! Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα για το συμφέρον, δήθεν, του ελληνικού λού!… Από τις επιλογές σας φαίνεται, άλλωστε, πού ακριβώς έχετε γραμμένο αυτό το συμφέρον… Επιπλέον, το να βλέπεις «πρώτα το συμφέρον του Έθνους σου, του κράτους σου, της οικογένειάς σου και το προσωπικό σου συμφέρον», παραπέμπει απευθείας στην ιδεολογία των λεγόμενων «κυρ-Παντελήδων», που δεν τους ένοιαζε ούτε τους νοιάζει εάν δίπλα τους σφάζεται κόσμος, αφού αυτοί «κοιτάζουν τη δουλίτσα τους» και «δεν ανακατεύονται»… Είναι η ιδεολογία των «ιδανικών» πολιτών μιας φασιστικής κοινωνίας…

Τέλος, αποτελεί απέραντο θράσος και ύψιστη προσβολή προς τα πραγματικά αντιφασιστικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού, όταν γράφουν «Ποτέ πια φασισμός» αυτοί που ηρωοποιούν τον Μπαντέρα, τον Σουχέβιτς, τον Κονοβάλετς, τον Πετλιούρα και όλον αυτόν τον φασιστικό-ναζιστικό εσμό, που εκτός των άλλων έχει τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Σοβιετικών πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων, ακόμη και Ουκρανών!… Ντροπή!!!

*Ο Βασίλης Μακρίδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Αγ .Ι. Ρέντη με τον συνδυασμό «Κίνηση Πολιτών – Κόντρα στο Ρεύμα».

Πηγή: iskra.gr



Βασίλης Μακρίδης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου