Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

«-Σώσε με Θεέ μου!– Κούνα και σύ τα χέρια σου!»

Στέφανος Πρίντσιος


Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη! Οι πιθανότητες να κολλήσει σήμερα κορονοϊό, ο Ευτύχιος Πανάρετος του Αγαθοκλή, ένας θεοσεβούμενος εκκλησιαζόμενος άνθρωπος, ο οποίος συμμετέχει συχνά στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, είναι ελαχιστότατες, όσες δηλαδή έχει να παρασυρθεί από ένα αυτοκίνητο την ώρα που βγαίνει από το σπίτι του, να πάει στην αγορά!

Αυτό έχει την φυσιολογική, απλή, λογική εξήγηση. Τα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα των δεκαπέντε εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ας πούμε χίλια πεντακόσια, δηλαδή όσες πιθανότητες έχει ο κ. Πανάρετος να κερδίσει λεφτά από το λαχείο που αγόρασε σήμερα, τόσες πιθανότητες έχει να μολυνθεί που κοινώνησε σήμερα!

Τον κ. Πανάρετο είναι σίγουρο πως ακόμα κιαν περπατάει είτε μεθυσμένος ή ζαλισμένος ή αφηρημένος καταμεσής του δρόμου στην πόλη του, δεν πρόκειται ποτέ να τον πατήσει μία Κάντιλακ αν στην πόλη του δεν κυκλοφορεί καμία Κάντιλακ! Όσο λοιπόν στην πόλη του δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας κορονοϊού να είναι σίγουρος ο κ. Πανάρετος ότι όσες φορές και να μεταλάβει δεν πρόκειται ποτέ να κολλήσει κορονοϊό, ούτε από τη μεταλαβιά, ούτε από τον αέρα!

Αν όμως στην εκκλησία, ο μπροστινός του κ. Πανάρετου, στη σειρά για μεταλαβιά, είναι φορέας κορονοϊού, τότε ας μην είναι για τίποτα σίγουρος ο κ. Πανάρετος! Μπορεί ο Θεός να τον τιμωρήσει για τις αμαρτίες του! Και δεν θα φταίει ο Θεός! Αυτό το ορμήνεψε ο ίδιος ο Θεός μέσω της λαϊκής σοφίας: «-Σώσε με Θεέ μου!– Κούνα και σύ τα χέρια σου!» Μη πας δηλαδή γυρεύοντας!

Θα είναι βέβαια μεγάλη, τεράστια, ανώτερη του Μητσοτάκη, η γκαντεμιά του κ. Πανάρετου, να του τύχει σήμερα ο μπροστινός από αυτόν στην σειρά για μεταλαβιά να είναι φορέας του κορονοϊού! Έτσι αγαπητοί φίλοι, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο θεοσεβούμενος κ. Πανάρετος σήμερα δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο από τις θρησκευτικές του δραστηριότητες!

Τότε ποιο είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα είναι ο θεοσεβούμενος φορέας του κορονοϊού, στη σειρά για μεταλαβιά, όχι κατ’ανάγκη μπροστινός του κ. Πανάρετου αλλά σίγουρα έχων κάποιον πισινό πιστό, ο οποίος πισινός σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα 100% θα κολλήσει κορονοϊό, όχι από την Θεία Ευχαριστία, αλλά από το σάλιο του μπροστινού φορέα πάνω στο κουταλάκι πολλαπλών χρήσεων! Το ότι αυτός δεν θα είναι ο κ. Πανάρετος, αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία για την δημόσια υγεία της χώρας! Αρκεί που θα είναι κάποιος! Η ζημιά θα είναι ολέθρια, ανεπανόρθωτη, ασύμμετρη, πολλαπλασιαζόμενη με γεωμετρική πρόοδο!

Ε, τότε, λέει ο κ. Πανάρετος μπορεί να κολλήσω και από το κουταλάκι του επιδόρπιου που θα σερβιριστώ στην ταβέρνα της γειτονιάς μου!

Ναι, κ.Πανάρετε, έχετε κάποια έστω ελαχιστότατη λόγω γκαντεμιάς πιθανότητα να μολυνθείτε και από αυτό αν το χρησιμοποίησε κάποιος φορέας και δεν πλύθηκε στο πλυντήριο καλά. Να είσαστε όμως βέβαιος ότι από το κουταλάκι που μετάλαβε ο μπροστινός σας φορέας του κορονοϊού δεν την γλιτώνετε με τίποτα!

Το όλο άρθρο στηρίζεται στη λέξη «σήμερα» γιατί σήμερα οι φορείς της ασθένεια είναι ελάχιστοι. Τα περιοριστικά λοιπόν μέτρα αποσκοπούν στη μη εξάπλωση του ιού από τους λίγους φορείς που κυκλοφορούν ανέμελοι και ανυποψίαστοι σήμερα! Στην κατάσβεση μιας δασικής πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική σβήνει όλες τις εστίες! Μία αν αφήσει θα καεί όλο το δάσος!

Αν υπάρξει πανδημία, τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο κ. Πανάρετε, διότι θα πάμε στον Άγιο Πέτρο όλοι μας, όχι μόνο ακοινώνητοι αλλά και αδιάβαστοι, ελλείψει παπάδων!



Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη