Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Συζήτηση για "προνόμια" στους εμβολιασμένους: Οι εγκληματικές ευθύνες τους δεν κρύβονται



Συνεχώς επανέρχεται από την κυβέρνηση και μερίδα επιστημόνων τις τελευταίες μέρες η συζήτηση για τα "προνόμια" που πρέπει να αποκτήσουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός», να μπουν δηλαδή σε κόντρα οι… εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους και κυρίως να κρυφτούν οι πραγματικές ευθύνες.

Ο υπουργός ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι σε συζήτηση που είχε με μεγαλοξενοδόχο του είπε ότι έχει το ελεύθερο να απολύσει όποιον εργαζόμενο "αρνείται" να εμβολιαστεί. Μπορεί η κυβερνητική εκπρόσωπος να είπε σήμερα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά το "σήμα" στους εργοδότες για να ξεσαλώσουν έχει ήδη δοθεί και προστίθεται στα πολλά τέτοια "σήματα" που περιλαμβάνει το αντεργατικό νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι "συνδικαλιστές" -που και εργοδοτικούς να τους πεις, λίγο θα είναι- οι οποίοι έστειλαν επιστολή στη διοίκηση της Alpha Bank ζητώντας της να κάνει χρήση του "διευθυντικού δικαιώματος" και να σταματήσει τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί…

Ακούγοντας κάποιος όλα αυτά θα νόμιζε ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει στο 80-90% του πληθυσμού και έχουν απομείνει μόνο κάποιοι "ξεροκέφαλοι". Κι όμως, στην πραγματικότητα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι λίγο πάνω από το 20% και, προφανώς, η ελληνική κοινωνία δεν αποτελείται κατά 80% από "αρνητές". Σήμερα, μάλιστα, είναι από εκείνες τις μέρες που προσωρινά αλλάζει το "τροπάρι" στα αστικά ΜΜΕ, και αρχίζουν να πανηγυρίζουν για το "εντυπωσιακό ενδιαφέρον των νέων 25-29 ετών που έκλεισαν 70.000 ραντεβού σε λίγες ώρες"…

Στην πραγματικότητα δεν απαιτείται κανένα ιδιαίτερο "προνόμιο" για να κάνουν όλοι (πλην ελαχίστων… "περιπτώσεων") την αναγκαία κίνηση και να εμβολιαστούν, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Είναι ακόμα και αυτή η συζήτηση μια απόδειξη των αδιεξόδων και της σαπίλας ενός συστήματος που τα αντιμετωπίζει όλα αποκλειστικά με όρους ατομικότητας.

Αυτό που απαιτείται είναι επαρκής διαθεσιμότητα όλων των ασφαλών εμβολίων, σωστή και επαρκής ενημέρωση, ιατρική συμβολή στην επιλογή του κατάλληλου εμβολίου με βάση το ιστορικό του καθενός, παρακολούθηση των εμβολιασμένων για τυχόν παρενέργειες. Απαιτείται, δηλαδή, ένα πυκνό και πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Απαιτείται να μελετώνται σε βάθος όλα τα περιστατικά παρενεργειών -όσο λίγα και να είναι αυτά- και να μην αφήνονται να γίνονται όπλο στον ανταγωνισμό της μιας εταιρείας απέναντι στην άλλη, εντείνοντας τη δυσπιστία και τους δισταγμούς.

Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει, όμως, σήμερα. Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση την υποκρισία -την ώρα, μάλιστα, που συνεχίζει να μην παίρνει κανένα από όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας- και ας αναζητήσει στον καθρέφτη τον δικό της και του συστήματος που υπηρετεί τον πραγματικό υπαίτιο για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης.

ΥΓ: Επειδή τώρα έχουν αρχίσει όλοι να "ρίχνουν στο τραπέζι" τις προτάσεις τους, ελπίζουμε να μην ακούσουμε και εδώ κάτι σαν αυτό που ανακοίνωσαν οι αρχές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ότι δηλαδή θα παρέχουν ένα τσιγάρο κάνναβης σαν "προνόμιο" για κάθε έναν που θα εμβολιάζεται. Έχει και η σαπίλα τα όριά της…


Πηγή:odigitis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου