Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεσπιτώνουν και κοροϊδεύουν τον λαό

Ελλάδα



Συνεχίζεται η προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ως μέτρα που ανακουφίζουν τάχα τα λαϊκά νοικοκυριά. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός προήδρευσε χθες το πρωί σε σύσκεψη στο Μαξίμου για τα προγράμματα για τη στέγη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας για... τρίτη φορά σε μιερικές μέρες τα ίδια προγράμματα που αφορούν ελάχιστους, επιβάλλουν τον τραπεζικό δανεισμό των «ωφελούμενων» για την απόκτηση κατοικίας ή την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν «ενοικιαστές» του σπιτιού τους, με μόνους κερδισμένους κατασκευαστικούς όμιλοι και εταιρείες real estate, που θα εισπράξουν «ζεστό» κρατικό παραδάκι και χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που πληρώνει σκληρά ο λαός. Ενώ την ίδια ώρα με το νομικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων μόνο για το β' εξάμηνο του χρόνου προβλέπονται πάνω από 10.234 πλειστηριασμοί ακινήτων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά περιουσία χρεωμένων, φτωχών λαϊκών ανθρώπων.

Χτες στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης πανηγύριζε γιατί «ο οίκος αξιολόγησης "Moody's" προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας» (χωρίς πάντως να δώσει «επενδυτική βαθμίδα»), λέγοντας ότι επιβράβευσε την κυβερνητική «ισχυρή προσήλωση στη δημοσιονομική σύνεση και έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ενισχύσει τα έσοδα» και ότι «η βελτίωση της οικονομίας αποδεικνύεται και από την αύξηση των φορολογικών εσόδων, χωρίς ταυτόχρονα όμως να αυξηθεί κανένας φορολογικός συντελεστής», όπως ισχυρίστηκε.

Ντράπηκε και η ντροπή, καθώς τα λαϊκά νοικοκυριά συνεχίζουν να «ματώνουν» από την ακρίβεια και τη φοροαφαίμαξη που μόλις προχτές ανακοινώνονταν ότι το πρώτο 8μηνο του έτους εκτοξεύτηκαν στα 43,092 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,989 δισ. ευρώ ή 4,8% έναντι του στόχου.

Οσο για το ψέμα περί «μείωσης των φόρων», η πραγματικότητα είναι ότι μέσα σε μια τετραετία (2020 - 2023) ο φόρος εισοδήματος αυξήθηκε κατά 41%, σε εντελώς αντίθετη πορεία με την κατρακύλα του λαϊκού εισοδήματος, ενώ έστησε στο φορολογικό «απόσπασμα» των τεκμηρίων πάνω από 400.000 μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.


Πηγή: rizospastis


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου