Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Κολαούζος



Τη «λύση» της ιδιωτικής ασφάλισης για φυσικές καταστροφές, ώστε το κράτος να μη δίνει φράγκο για την κατεστραμμένη περιουσία του λαού, πρότεινε ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος. 
Δήλωσε συγκεκριμένα: 
«Είμαι αντίθετος με τα σπίτια και τα αυτοκίνητα (σ.σ. να αποζημιώνονται). Βάλτε ασφάλεια, κύριοι. Δεν μπορεί το κράτος με κάθε καταστροφή να έρχεται να σε αποζημιώνει για το σπίτι σου. Ας το πρόβλεπες και να έβαζες ασφάλεια». 

Πρόκειται για τον ίδιο δήμαρχο που πέρσι έδινε «σόου» μπροστά στις κάμερες και κατηγορούσε τον κόσμο ότι με δική του ευθύνη εγκλωβίστηκε στους δρόμους - ποτάμια, επειδή «επέλεξε» να πάει στη δουλειά αντί να κάτσει σπίτι του! Χώρια οι αθλιότητες απέναντι σε μέλη της ΚΝΕ και κατοίκους που ξελάσπωναν σπίτια, αλλά και η επίθεση σε πλημμυροπαθή που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τα μπαζωμένα ρέματα... 

Ο δήμαρχος Βόλου αποδεικνύεται ο καλύτερος «λαγός» για την κυβέρνηση, που αποθεώνει την «ατομική ευθύνη» για να απαλλαγεί το κράτος από την ευθύνη προστασίας της περιουσίας του λαού και της αποζημίωσης, στέλνοντας πελατεία στα «κοράκια» που βλέπουν τις φυσικές καταστροφές ως «ευκαιρία» για περισσότερα κέρδη. 

Ο λαός της περιοχής, που έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες συνεχίζει τη μάχη για να ορθοποδήσει και να μείνει στον τόπο του, μια επιλογή έχει: Να δυναμώσει τον αγώνα του για αποζημίωση 100%, ουσιαστική προστασία και αποκατάσταση, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και τους κολαούζους της στην Τοπική Διοίκηση.


Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου