Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Ελάχιστος φόρος τιμής στον Julian Assange

Πέτρος Αργυρίου


O Julian Assange ήταν μια ιδιοφυία. Κι ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε τόσο που το δουλικό μεδούλι σας θα τρόμαζε. Δούλευε ακατάπαυστα με την αλήθεια, για την αλήθεια.

Ένα σημαντικό κομμάτι πληροφορίας χάρη στο οποίο κάτι προοδευτικά προπύργια της νεοελληνικής δημοσιογραφίας όπως ο Κούλογλου κι ο Βαξεβάνης αλλά κι άλλοι διεθνιστότεροι προοδευτικάριοι, όπως οι NYT (New York Times), o Guardian (ναι Βαξεβάνη, εσένα, τον συριζοφρουρό πλέον, βράβευσαν αντί του Assange, οποίο κριτήριο τους!), η Le Monde (των Rothchild πλεον), επιβίωσαν της ψηφιακής επανάστασης, ήταν λόγω της ψηφιακής επανάστασης που έφερε στην πληροφορία ο Julian Assange.

Αλλά όταν οι ΗΠΑ, θύμωσαν, όλα τα έντυπα το βούλωσαν. Θύμωσαν οι ΗΠΑ για τις γαμημένες ιμπεριαλιστικές πρακτικές που ο Assange αποκάλυψε, για τις δολοφονίες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, για τους αμάχους λέμε τώρα, ανάμεσα τους και δημοσιογράφους των συγκεκριμένων εφημερίδων.

Κι από κει, στήσανε στον Αυστραλό, πολλαπλές σκευωρίες που κατάντησαν σιχαμένες συνωμοσίες και μάλιστα πολλαπλές.

Στην Σουηδία, για να τον εκδώσουν στην Αμερικάνικη αυτοκρατορία, στήσανε μια παπαριά για δύο γκόμενες οι οποίες τον κατήγγειλαν ότι δεν χρησιμοποίησε όχι βία αλλά προφυλακτικό.

Η σκευωρία κατέπεσε το 2017. Αλλά αρκούσε.

Αρκούσε για να ζητήσει ο Assange προστασία.

Την βρήκε στον Ισημερινό.

Θυμάστε το πόσο παχιά μας πουλούσαν οι Έλληνες Αριστεριστές το υπόδειγμα του Ισημερινού και τον Ραφαέλ Κορέα που διέγραψε μονομερώς το χρέος;

Αλλά από το 2015 και μετά, τα εξαπτέρυγα της νεοαριστεράς δεν μας λενε την συνέχεια. Γιατί η χρησιμότητα της αλήθειας εξαντλήθηκε μπροστά στην ιδιοτέλεια τους.

Εξαφανίστηκε ο Κορέα μαζί με το χρέος;

Αυτοθυσίαστηκε?

Τι έγινε;

Και γιατί δεν μας το λένε;

Ο Κορέα έκανε ένα τρομακτικό λάθος: Μην μπορώντας να διεκδικήσει τρίτη θητεία, έχρισε τον Lenin Moreno διάδοχο του. Γιος προοδευτικού ο σοσιαλίζον γιος, άνθρωπος των Αμερικάνων, ο Moreno την έστησε στον Κορέα.

Την συνέχεια την μάθατε? Ο Κορέα ζητά άσυλο απ’ το Βέλγιο God Damn You All.

Για μια υποτιθέμενη απαγωγή ενός πραξικοπηματία στην Κολομβία θεέ μου.

Μήπως σας τα είπε αυτά το Infowar, το πως πετάξε ο Moreno τον Κορέα σαν κοριό;

Ο Κορέα σήμερα απ΄ το Βέλγιο, ο άνθρωπος που έσωσε τον Ισημερινό, βρίζει τον Moreno. Τον λέει ξεκάθαρα προδότη, ακόμη περισσότερο μετά από αυτό που έκανε στον Assange.

Είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, λέει ο Κορέα. Και το εννοεί. Και το ξέρει. Και Λένιν και Μορένο. Όπως θα λέμε στο μέλλον, και Τσε και Τσίπρας.

Θυμόσαστε τον Κορέα έτσι; Είναι ο άνθρωπος που οι Έλληνες αριστεριστές θυμιατίζανε, αλλά μετά;

Πουφ, θαύμα, εξαφανίστηκε. Όπως έγινε και με τον Τσε και με τον Άρη και με όλους.

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία. Του Κορέα. Του Assange.

O Assange το ξερε. Το ξερε ότι απ τη στιγμή που μπήκε ο του προοδευτικάριου ο γιος, ο Μορένο.στα πράγματα, είχε τελειώσει.

Έβγαλε μέσα από τα wikileaks έγγραφα του 2007 που οι Αμερικάνοι λέγαν ότι ο Μορένο ήταν ο άνθρωπος τους.

Αλλά χωρίς τον Κορέα, ο Assange ήταν νεκρός.

Και θα πεθάνει.

Ο Κορέα δεν είναι ακόμη νεκρός, αν και θέλουν να τον δολοφονήσουν, όπως γερουσιαστές των ΗΠΑ, θέλανε διακαώς να δολοφονήσουν τον Assange.

Ραφεάλ, θυμήσου. Αν ξαναπάρεις την εξουσία στον Ισημερινό, εκτέλεσε το πρώην Πουλέν σου τον Μορένο.

Θα το βαπτίσουμε, μέρα μνήμης του Julian.

Σήμερα, ποινικοποιήθηκε η δημοσιογραφία. Και παρότι κάτι ξεπουλημένα τομάρια μπορεί να το παρουσιάζουν σαν είδηση, το γεγονός είναι ότι σήμερα πέθανε η δημοσιογραφία.

Εμπρός λοιπόν της γης οι κατευθυνόμενοι, αγοράστε Αυγή και ΕΦΣΥΝ και Ελεύθερη ΏΡΑ και Documento, τους τύπους που γίνανε μάγκες στην πλάτη ηρώων όπως ο Κορέα και ο Julian και τώρα, πουλημένοι και βολεμένοι όπως είναι, δεν τολμούν καν να σηκώσουν ένα γαμημένο δάχτυλο, ούτε καν το Μεσαίο.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε τους πανηγυρισμούς του γελοίου πλέον βρετανικού κοινοβουλίου για την σύλληψη του Assange.

Και να σαι καλά και συ Jeremy Corbin. Το ασθενές tweet σου την ώρα που έχεις την May στο τσεπάκι δείχνει σημάδια τσιπροποίησης. Πρόσεχε το αυτό.

Πηγή: agriazwa.blogspotΠέτρος Αργυρίου: Σχετικά με τον συντάκτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...