Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Έξω οι φονιάδες των λαών από τη Θεσσαλία και τη χώρα μας

Σίμος Άγγελος


Η έλευση πριν λίγες μέρες στην 110 Π.Μ. Λάρισας εταιρίας αμερικανικών συμφερόντων(σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Λάρισας), διενεργώντας τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας του αεροδρομίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ (ΚC-135) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία θα ανεφοδιάζουν μαχητικά αμερικανικά αεροσκάφη, είναι ένα ακόμα βήμα μετά και την μόνιμη εγκατάσταση των drones, μετατροπής της 110 Π.Μ. σε πολεμικό ορμητήριο με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας.

Αυτός ο έλεγχος είναι η συνέχεια της επίσκεψης του Ανωτάτου Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και διοικητή των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (USEuropeanCommand – USEUCOM) πτεράρχου Τοντ Γουόλτερς στην 110 Π.Μ στις 23-7-1919, για να εξετάσει τη δυνατότητα της μελλοντικής φιλοξενίας των θηριωδών σε μέγεθος και εκτεταμένων δυνατοτήτων κατασκοπευτικών και πολεμικών αεροσκαφών. Όπως είναι γνωστό, το αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα αποτελεί ένα από τα προς αξιοποίηση αεροδρόμια που έχουν συμπεριληφθεί στην τροποποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defence Cooperation Agreement – MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η αξιοποίηση της βάσης της Λάρισας για λογαριασμό και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φαίνεται πως τηρείται χωρίς παρεκκλίσεις και βήμα – βήμα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία υποδομών, επενδύσεις που με βάση παλαιότερες εκτιμήσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ. Συμφωνία που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον «διαβολικά καλό Τρaμ» και υλοποιεί με ευλάβεια η σημερινή της ΝΔ. Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια και δένεται με την πρόσφατη διαδικασία για την ανέγερση πτέρυγας στις εγκαταστάσεις της 111 Π. Μ. στη Νέα Αγχίαλο, για τη «φιλοξενία» Αμερικανών πιλότων και μονάδων υποστήριξης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι συνέχεια των «συνεκπαιδεύσεων» των αμερικανικών δυνάμεων με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μπλέκοντας σχεδόν το σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της περιοχής στο αμερικανονατοϊκό άρμα. Συνιστούν έναν ακόμα κρίκο, που δένει σφιχτότερα την περιοχή μας και συνολικά τη χώρα μας στα ΑμερικανοΝατοϊκά σχέδια, στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία, την Κίνα και γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας και ευρύτερα. Καθιστά την περιοχή μας όπως και όλη τη χώρα πολεμικό στόχο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η πολιτική, που ακολουθείται ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όλοι τους ανεξάρτητα με το μίγμα πολίτικης στοχεύουν στην αναβάθμιση της αστικής τάξης στην περιοχή, στην δυνατότητά της να κάνει μπίζνες, να συνεκμεταλλεύεται με ανταγωνιστές της το φυσικό πλούτο της χώρας ακόμα και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν εγγυητές της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Καμιά ασφάλεια δεν προκύπτει για τον λαό από την ενίσχυση της χώρας ως Νατοϊκό στρατόπεδο, με νέες βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές. Αντίθετα την καθιστούν “μαγνήτη” επιθέσεων. Καμιά διευθέτηση, με επιδιαιτητές το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και με στόχο τη συνεκμετάλλευση των θαλάσσιων ζωνών του Αιγαίου και της Κύπρου, δεν μπορεί να αποτρέψει μια πιθανή πολεμική εμπλοκή. Αντίθετα μπορεί να προετοιμάσει μια ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση, γιατί η συνεκμετάλλευση δε γίνεται ανάμεσα σε λαούς, αλλά ανάμεσα σε αντιμαχόμενα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Ο λαός και η νεολαία της περιοχής μας πρέπει να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα, δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και τα κόμματα της, που μας σέρνουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, και μας σπρώχνουν ολοένα και βαθύτερα σε πόλεμο. Η κατάσταση αυτή είναι ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην οργάνωση της λαϊκής πάλης που θα στοχεύει στην απεμπλοκή της χώρας μας απ΄ τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και του ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Μόνο ο λαός μας είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα και την φιλία των λαών.

Σίμος Άγγελος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Πηγή:alt.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου