Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι





Ο ένας στήνει επικοινωνιακό "σόου" με αστέγους και πορεύεται δηλώνοντας ότι δεν τρέφει «αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες» - Ο άλλος έφτιαξε τον πρώτο ξενώνα αστέγων στην Πάτρα και μάχεται για μια κοινωνία χωρίς αστέγους.
Ο ένας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο άλλος είναι ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Ο ένας έχει δηλώσει: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».

Ο άλλος είναι υπέρμαχος του «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται!».


Ο ένας – ως πρωθυπουργός – λίγο πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία, χθες το βράδυ, πήγε και φωτογραφήθηκε με αστέγους στον Πειραιά και αποχώρησε εξαγγέλλοντας – μέσω σημειώματος του πρωθυπουργικού γραφείου – κάποια «Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους» με στόχο, λέει, την εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026.

Οι άστεγοι στη χώρα δεν έχουν καν καταγραφεί, βέβαια. Αλλά θα καταγραφούν, λέει η κυβέρνηση. Τον Μάρτιο του 2022…

Ο άλλος – με την ιδιότητα του δημάρχου Πάτρας – χωρίς τις πλάτες του κρατικού ταμείου, χωρίς να αναλώνεται σε πρωτοχρονιάτικες 17λεπτες τηλε-παραστάσεις των 211.000 ευρώ, αλλά με πραγματική έγνοια για τον άνθρωπο και όχι για το “φαίνεσθαι”, έφτιαξε τον πρώτο ξενώνα αστέγων στην Πάτρα. Και – ως κομμουνιστής – μάχεται για μια κοινωνία χωρίς αστέγους.



Αυτοί είναι δύο κόσμοι. Διαφορετικοί. Εντελώς… 

 Πηγή:imerodromos



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου