Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Επιβεβαίωσε τις παρακολουθήσεις και το αλισβερίσι με το κεφάλαιο




Το γεγονός ότι στη χώρα λειτουργούν εκατοντάδες μηχανισμοί και λογισμικά παρακολούθησης, που αξιοποιούνται από μυστικές υπηρεσίες και κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες το βράδυ στον «ANT1».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε «απίστευτο ψέμα», «χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο» και κάλεσε τη Δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «να ζητήσει διευκρινίσεις και αποδεικτικά στοιχεία».

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα - και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε - ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator». «Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχτήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα», πρόσθεσε, αλλά έκανε τον ανήξερο στο ερώτημα από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις.

Σαν πανάκεια, μόνο, παρέπεμψε στην ψήφιση διάταξης που «θα απαγορεύει ρητά την πώληση τέτοιων λογισμικών στη χώρα μας» και ταυτόχρονα επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τη «διεθνή διάσταση του φαινομένου», αποσιωπώντας το σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που έστησαν όλες οι κυβερνήσεις με τις Οδηγίες της ΕΕ ανά χείρας, ανοίγοντας δρόμο σε τέτοιους μηχανισμούς, με στόχο πάντα τη θωράκιση της εξουσίας του κεφαλαίου απέναντι στον «εχθρό λαό».

Ταυτόχρονα, περιέγραψε ως «ολοκληρωμένη έρευνα» την επιχείρηση κουκουλώματος που έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή και υπερασπίστηκε ξανά την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ότι ήταν νόμιμη αλλά δεν τηρήθηκαν κάποιες «διαδικασίες». Προκάλεσε δε τον Αλ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Αποκαλυπτικό για τη σαπίλα του συστήματός τους ήταν και το σημείο όπου ο πρωθυπουργός είπε ότι «παράνομα λογισμικά υπάρχουν 500 περίπου αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Υπάρχουν ξένες δυνάμεις που τα διαθέτουν. Υπάρχουν ενδεχομένως οικονομικοί παράγοντες και εντός της χώρας που θα τα διέθεταν, που τα διέθεταν ή που θα ήθελαν να τα διαθέτουν». «Οι εκλογές θα γίνουν το '23, στην ώρα τους», συνέχισε, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να συρθεί «σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές, οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν», ενώ υπονόησε και ρωσική ανάμειξη στις αποκαλύψεις.

Κληθείς δε να σχολιάσει την τοποθέτηση στελέχους της ΠΑΕ ΟΣΦΠ περί «εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου» μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟ, συνδέοντας την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια ΜΜΕ, ή ενδεχομένως και τα δύο, μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν - αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη - τη διαδρομή της χώρας». Αντέτεινε ότι «οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι» και ότι «θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας».

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, έδειξε ως στήριξη την κοροϊδία του «καλαθιού του νοικοκυριού», ενώ αρνήθηκε ξανά μείωση του ΦΠΑ. «Κανείς δεν μας εγγυάται ότι η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στον τελικό καταναλωτή. (...) Και, βέβαια, θα στερήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό σημαντικά έσοδα», είπε, βασικά παραδεχόμενος την αδυναμία οποιουδήποτε ελέγχου στη λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς υπέρ του λαού, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε ότι όσα δίνουν ως ψευτοεπιδόματα στον λαό τού τα έχουν πάρει στο πολλαπλάσιο από την άλλη τσέπη.

Διεργασίες με Λιβύη, ματαίωση της πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Οσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά είπε ότι υπάρχει «μια εσωτερική διάσταση της τουρκικής απειλής», παραπέμποντας στις τουρκικές εκλογές, στην «τραγική κατάσταση» της τουρκικής οικονομίας και στην «ανάγκη» του Ερντογάν «να αλλάξει την ατζέντα». «Υπάρχει όμως και ένας τουρκικός αναθεωρητισμός», πρόσθεσε, ως απάντηση στον οποίο παρουσίασε τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Στο μεταξύ, απάντησε αόριστα ότι επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν.μ. θα την προχωρήσουν στην κυβέρνηση «τη στιγμή που θα το κρίνουμε», ενώ ως απάντηση στο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» προανήγγειλε «άνοιγμα στη Λιβύη συνολικά, για να μπορέσουμε επιτέλους να οριοθετήσουμε θαλάσσιες ζώνες», προκειμένου «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε από κοινού υδρογονάνθρακες οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης».

Είπε άλλωστε ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου «θα ξεκινήσουν άμεσα», «τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά Πελοποννήσου και Κρήτης, από την "ExxonMobil"», βάζοντας τάχα ως ασπίδα τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, οι οποίοι, όπως απέδειξε η πρόσφατη συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου, βασίζονται στη συνεκμετάλλευση.

Την ίδια ώρα επιβεβαίωσε πως η πώληση του λιμένα Αλεξανδρούπολης ματαιώνεται. «Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες», είπε, την ώρα που είχαν φτάσει στο στάδιο της τελικής επιλογής αναδόχου. Μια αλλαγή στάσης που συνδέεται άμεσα με την κλιμάκωση στο Ουκρανικό και τη συνεχή, ολοένα και πιο γενικευμένη χρήση του λιμένα από τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα ως κόμβου διεκπεραίωσής τους προς το μέτωπο, στο πλαίσιο της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο, την οποία υπερασπίστηκε εκ νέου.

Τέλος, για τις εκλογές και τις σχετικές διεργασίες έθεσε ως στόχο «μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, όχι μονοκομματική». «Το εκλογικό αποτέλεσμα εν πολλοίς θα μας υποδείξει τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας», πρόσθεσε, υποσχόμενος και «μεγάλα ανοίγματα».

Στο μεταξύ, χτες το βράδυ σε δήλωσή του ο εφοπλιστής Μαρινάκης, απαντώντας, είπε ότι «δεν αρκεί η κατηγορηματική άρνηση» του πρωθυπουργού για μη συμμετοχή στο δίκτυο παρακολουθήσεων και ότι ο πρωθυπουργός «οφείλει πράξεις και κινήσεις συγκεκριμένες προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από το υπαρκτό, επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό δίκτυο παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου