Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Κινητοποίηση για αναστολή δυο πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειώνΝέες κινητοποιήσεις στην εταιρεία «do Value» για την αναστολή δυο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών, που είναι προγραμματισμένοι για σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα από σωματεία και φορείς. «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός», διαμηνύουν.

Συγκεκριμένα, σωματεία και φορείς από το Μενίδι απαιτούν να αποτραπεί ο πλειστηριασμός που απειλεί να πετάξει μια οικογένεια στον δρόμο. Πρόκειται για οικογένεια, όπου ο πατέρας περιμένει να εκδοθεί η αναπηρική του σύνταξη και η μητέρα είναι άνεργη. Κινδυνεύουν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να πεταχτούν στον δρόμο επειδή αδυνατούν να πληρώσουν προκαταβολικά 30.000 ευρώ, και δόση 1.500 ευρώ τον μήνα (!) που τους ζητάει η εταιρεία που διαχειρίζεται το δάνειο.

Αυτή την ώρα αντιπροσωπεία πραγματοποιεί συνάντηση με την εταιρεία. Την αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει το Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, το Παράρτημα Αχαρνών - Φυλής του ΕΣΥΝ, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αχαρνών, ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου.

Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Οδηγών στα Ταξί διεκδικούν να σταματήσει ο πλειστηριασμός της κατοικίας συναδέλφου τους για επαγγελματικό δάνειο που είχε λάβει. «Ενας βιοπαλαιστής συνάδελφος ταξιτζής κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που περιήλθε, για λόγους υγείας, δεν του επέτρεψε να ταχτοποιήσει τις τραπεζικές του υποχρεώσεις. Δυστυχώς για κανέναν αυτοαπασχολούμενο ταξιτζή δεν υπάρχει καμία βοήθεια αν δεν μπορεί να δουλέψει λόγω υγείας», σημειώνουν οι Επιτροπές στην ανακοίνωσή τους. Το αποτέλεσμα είναι η εταιρεία να βγάζει στο σφυρί το σπίτι του.

Οι Επιτροπές διεκδικούν την αναστολή του πλειστηριασμού και τη ρύθμιση του χρέους του συναδέλφου τους με όρους που να μπορεί να εξυπηρετήσει. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ).Την αλληλεγγύη του έχει εκφράσει το Σωματείο Οδηγών Ταξί (ΣΟΤΑ).

Πηγή:902.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου