Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο νόμος...... είναι νόμος




Τον «επιχειρησιακό χειρισμό» θα τον κρίνει η έρευνα, έλεγε και ξανάλεγε χτες στην τηλεόραση ο «πολλά βαρύς» Πορτοσάλτε, εξηγώντας ότι δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητο το ...έγκλημα του 16χρονου Ρομά να μην πληρώσει για τη βενζίνη που έβαλε. Ελεγε μάλιστα υστερικά ότι δεν έχει σημασία το κόστος της απλήρωτης βενζίνης, αφού είτε για 20 είτε για 30 είτε για 100 ευρώ το αδίκημα είναι αδίκημα και σωστά ενεργοποιήθηκε ο κατασταλτικός μηχανισμός. 

Προσπερνώντας το γεγονός ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 16χρονο στο κεφάλι, ο γνωστός τηλε-δικαστής δεν έδωσε μόνο άφεση αμαρτιών, αλλά ...παρασημοφόρησε κιόλας το κράτος που θέλει τη ΔΙΑΣ συνεπή διώκτη του εγκλήματος και όχι «να πίνει καφέ στις καφετέριες». Και αν στο μεταξύ σκοτωθεί και κανένας Ρομά, «αυτά συμβαίνουν» και κανείς δεν δικαιούται να μιλάει μέχρι να αποφανθούν οι έρευνες.

Σε τι διαφέρουν άραγε όλα αυτά από τις σκηνές που βλέπουμε στην Αμερική με τους αστυνομικούς να πυροβολούν εν ψυχρώ άοπλους, με τον αέρα του καουμπόη που επιβάλλει τον «νόμο και την τάξη»; Είναι γνωστό ότι κι εκεί «το αδίκημα είναι αδίκημα»: Εκλεψες ένα γάλα από το σούπερ μάρκετ κι όταν πιάστηκες δεν σήκωσες γρήγορα ψηλά τα χέρια; Πάρε μια σφαίρα για να μάθεις άλλη φορά να συμμορφώνεσαι! Αν ζήσεις βέβαια για να υπάρξει «άλλη φορά»... 

Ετσι κι εδώ, τα παπαγαλάκια της κρατικής βίας και καταστολής, από γραβατωμένους μεγαλοδημοσιογράφους μέχρι ακροδεξιά «τρολ» του διαδικτύου, είχαν χτες την τιμητική τους. Οχι μόνο για να «ξεπλύνουν» τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, αλλά και για να στείλουν το μήνυμα ότι «ο νόμος είναι νόμος», είτε δεν πληρώνεις στο βενζινάδικο είτε απεργείς παρά τις απαγορεύσεις είτε εναντιώνεσαι στους πλειστηριασμούς και πάει λέγοντας. 
Κι όποιος τον παραβαίνει, «κακό του κεφαλιού του».

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου