Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ασυμμάζευτα



Να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς παρά τους τόνους μελάνι και την προπαγάνδα για δήθεν «σημαντικές αυξήσεις» στους συνταξιούχους, ήρθε «η ώρα της αλήθειας»... Και αυτή επιβεβαιώνει τη λαϊκή παροιμία ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», αφού τα δικαιολογημένα παράπονα των συνταξιούχων φουσκώνουν σαν ποτάμι, όχι μόνο για τις ανύπαρκτες ή μίζερες αυξήσεις, αλλά και για την κοροϊδία που γινόταν σε βάρος τους τόσους μήνες. 

Ετσι, «κατόπιν εορτής» ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του παραδέχεται ότι «910.000 συνταξιούχοι (...) δεν επηρεάζονται στην τσέπη τους από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς...». Παραβλέπουμε την «κομψή» διατύπωση ότι «δεν επηρεάζεται η τσέπη τους», με την οποία η κυβέρνηση παραδέχεται ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αύξηση. Θα προσθέσουμε μόνο ότι εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα συνταξιούχοι μετράνε μόλις μερικά ευρώ παραπάνω στην τσέπη τους, αν και η κυβερνητική στατιστική τούς κατατάσσει στους «ωφελημένους»! 

Γι' αυτό, μπροστά στο επικοινωνιακό στραπάτσο, η κυβέρνηση «βάζει μπροστά» έναν ακόμα κύκλο εξαπάτησης, με διαρροές για «αυξήσεις» και «παροχές» στους χαμηλοσυνταξιούχους και μάλιστα το Πάσχα! Μόνο που οι συνταξιούχοι δεν είναι εύκολο να ξεγελαστούν. Εχουν μεγάλη πείρα για το ποιος «έσφαξε» τις συντάξεις και κυρίως για το ποιος δεν έλειψε λεπτό από το πλευρό τους, στον αγώνα για αξιοπρεπές εισόδημα και αναπλήρωση όλων των απωλειών. Δεν πέρασαν άλλωστε πολλές μέρες απ' όταν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απέρριπταν «με ένα στόμα» στη Βουλή την τροπολογία του ΚΚΕ για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, επειδή δεν χωράνε στις «αντοχές της οικονομίας».


Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου