Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ Καμία σχέση με τις ανάγκες των Αθηναίων οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής




Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έθεσε θέματα προ ημερήσιας διάταξης.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες πυρκαγιές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «εδώ και δέκα μέρες καίγεται ο Εβρος και το μόνο που βρήκαν να πουν ήταν να ενοχοποιήσουν, με παρακρατικούς, τους μετανάστες ότι έβαλαν τη φωτιά. Η ικανότητα του αστικού κράτους να φέρνει συμβάσεις μηδενικού χρόνου για τους εργαζόμενους, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν όταν, όπου και όσο χρόνο θέλει ο εργοδότης, αλλά να μην μπορεί να προστατέψει τον Εβρο. 750 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στον Εβρο, την ώρα που η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει ΝΑΤΟικό ορμητήριο, από τη σημερινή αλλά και από την προηγούμενη κυβέρνηση, για το μακελειό που κάνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν.

Μέσα σε δυόμισι μέρες 60 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα και αυτό αφορά άμεσα την Αθήνα, γιατί η ατμόσφαιρα που μας περικυκλώνει διαμορφώνεται από τα καμένα γύρω - γύρω από την Αθήνα. Δεν είναι σε γυάλα η Αθήνα, και τα πλατάνια που φύτεψε η δημοτική αρχή στην Πανεπιστημίου δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το 33% των δασικών εκτάσεων της Αττικής που κάηκε τα τελευταία 7 χρόνια, με διαφορετικές κυβερνήσεις, διαφορετικούς περιφερειάρχες, διαφορετικούς δημάρχους, έχει όμως συγκεκριμένο αποτέλεσμα»,
σχολίασε.

Οσο για τον δήμο Αθήνας, «θα πρέπει να μας προβληματίσει το πώς θα αναπληρώσουμε αυτήν την απώλεια», τόνισε, και αναφέρθηκε πιο αναλυτικά:

Στη «Διπλή Ανάπλαση» (Βοτανικός - Λεωφ. Αλεξάνδρας), η οποία θα κοστίσει 255 εκατ. ευρώ. Τέθηκαν ερωτήματα για το τι πράσινο θα φτιαχτεί στα 17.000 τετραγωνικά στον χώρο του γηπέδου που θα γκρεμίσει ο δήμος, όπως επίσης στον Βοτανικό και στον Ελαιώνα.

Αντίστοιχα στου Γουδή, «από τα 910 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί στον δήμο της Αθήνας και έχουν γραφτεί στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών, τα 450 στρέμματα - τους χώρους των δύο πρώην στρατοπέδων - δεν τα έχει ακόμα πάρει ο δήμος της Αθήνας. Εκεί ο δήμος μπορεί να διαμορφώσει ένα ολόκληρο άλσος στα όρια τη πόλης».

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε επίσης στη στυγερή δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, αναδεικνύοντας ότι την ώρα που οι κλούβες των ΜΑΤ φύλαγαν την περίφημη «ανάπλαση του κτήματος Δρακόπουλου» ανενόχλητοι ναζί έσφαζαν ένα νέο παλικάρι. Είπε ακόμα ότι αυτές τις μέρες «για την δημοτική αρχή το μόνο πρόβλημα της Αθήνας είναι η εκκένωση δύο καταλήψεων συλλογικοτήτων που γίνονται στα Πατήσια, λες και όλα τα υπόλοιπα τα έχουν λύσει. Ο δήμαρχος ακολουθεί μια πολιτική η οποία έχει δημιουργήσει οργή στους Αθηναίους. Ας ξεκαβαλήσει και λίγο το καλάμι, δεν πάει σε αυτές τις εκλογές χωρίς αντιπάλους».

Για την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης, που ανακοίνωσε ο δήμαρχος στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών, ο Ν. Σοφιανός ζήτησε να εμφανιστούν τα σχέδια και ποιες περιοχές αφορά, για να μετρήσει ο δήμαρχος και τις αντιδράσεις από τους κατοίκους. Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση ο δήμαρχος δεν βρήκε ούτε κουβέντα να πει για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ, που είναι απαίτηση και των κατοίκων, για τις 18 διαβάσεις, για τους 7 νεκρούς.

Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου