Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»: Να μην εκχωρηθούν τα δάση σε επιχειρηματικούς ομίλους




Την εκχώρηση της διαχείρισης των δασών στις ξυλοβιομηχανίες με επιδότηση καταγγέλλει η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων και Συνεργαζόμενοι».

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υιοθετούν ένα μοντέλο «προκειμένου μετά από μερικά χρόνια η διαχείριση των δασών να αυτοχρηματοδοτείται μέσα από την εκμετάλλευση της ξυλείας, αλλά και την πώληση δικαιωμάτων CO2, χωρίς να χρειάζεται η τόσο μεγάλη συμμετοχή από τον κρατικό προϋπολογισμό». Συνδέεται, δηλαδή, «η δήθεν διαχείριση των δασών, με το εμπόριο των ρύπων. Αυτή η "διαχείριση" θα χαρακτηρίζεται "ορθή" διαχείριση από τα ελληνικά δάση και επειδή δήθεν θα βελτιώνονται τα δάση, θα στηθεί μια αγοραπωλησία ρύπων.

Ετσι, οι ξυλοβιομηχανίες θα κερδίζουν πολλαπλά και από την πώληση ρύπων επειδή διαχειρίζονται "ορθά" τα δάση, τα κέρδη εκμετάλλευσης της βιομάζας, την κρατική επιδότηση για την απομάκρυνση της βιομάζας».


«Συμπέρασμα: Τα δάση εκχωρούνται στους επιχειρηματικούς ομίλους και μάλιστα με κρατική επιδότηση, οι δασολόγοι μετατρέπονται σε πρωτοκολλητές υπάλληλοι των ομίλων, αλλά με αλλαγμένη νοοτροπία και χωρίς τις παθογένειες της προστασίας και διαχείρισης των δασών που κακώς προσπαθούσαν μέχρι σήμερα», σημειώνει η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» και καταγγέλλει την «απαράδεκτη αντιδασική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που εντείνει την εμπορευματοποίηση και καταστροφή των δασών στον βωμό της κερδοφορίας των ομίλων».

Καλεί δε σε πάλη «για την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών με κρατική χρηματοδότηση και αναβαθμισμένη σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια, Δασική Υπηρεσία».


Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου