Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

"Έλπίζω και εύχομαι..." παράκληση προς προοδευτικούς και δικαιωματιστές
Ελπίζω και εύχομαι όσοι υπερασπίστηκαν με περίσσιο πάθος τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ή ομόφυλων, πείτε το όπως θέλετε, και μόνο αυτά δυστυχώς, γιατί τα δικαιώματα των παιδιών, των παιδιών που θα έρθουν σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία, απλώς αγνοήθηκαν, να υπερασπιστούν με το ίδιο πάθος και τα δικαιώματα της νεολαίας που αγωνίζεται για το μέλλον της, που εμείς η προηγούμενη γενιά τους το ξεθεμελιώσαμε.

Να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος και για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, γιατί ικανοποιημένοι εκπαιδευτικοί, ικανοποιημένα και τα παιδιά μας και κατ' επέκταση και μεις.

Να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος για να μπορέσουν τα παιδιά να γεννηθούν να μεγαλώσουν, να μορφωθούν, να έχουν φαΐ στο τραπέζι τους πρωτίστως.

Να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος για όλους τους γονείς που δουλεύουν σκλάβοι σε γαλέρα με μισθό χαρτζιλίκι.

Να αγωνιστούν με τον ίδιο πάθος και για τα δικαιώματα των μελλοντικών αστέγων από τους πλειστηριασμούς.

Να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος για την δημόσια υγεία, για την "εξόντωση" του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, για την απαξίωση των νοσοκομείων, για την αξιοπρέπεια όλων των ασθενών και των μελλοντικών ασθενών.

Να αγωνιστούν με πάθος για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Να αγωνιστούν με τον ίδιο πάθος και για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων που δούλευαν μια ζωή για να έχουν μια σύνταξη της ντροπής.

Να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος για να γίνουν η φωνή των δολοφονημένων στα Τέμπη.

Να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος για το δικαίωμα του ανθρώπου σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Ελπίζω και εύχομαι να δω όλους τους προοδευτικούς και δικαιωματιστές στους αγώνες που κάνουμε, στις διαδηλώσεις, στις πορείες όσοι νοιαζόμαστε για όλους και όχι για μια ομάδα μόνο.

Ελπίζω και εύχομαι να πάρουν το περίσσιο πάθος τους και να μας συντροφέψουν στη μάχη που δίνουμε με την σκληρή καθημερινότητα και την επιβίωση μας, δίχως να εξετάζουν στο μικροσκόπιο τη ζωή των άλλων και δίχως να κρίνουν κανέναν....

Όλοι μαζί για τα δικαιώματα όλων μας. Για το δικαίωμα στη ζωή.
Λίλα Μήτσουρα: Σχετικά με τον συντάκτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου