Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Πήρε ιδέες για την ... προοδευτική διακυβέρνηση από το «οικείο» think tank της μαύρης αντίδρασης και των πολέμων!



Στο κατά δήλωσή του «οικείο μέρος» του αμερικανικού ευαγούς ιδρύματος CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών) βρέθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης, ενημερώνοντας με ανάρτησή του ότι «επισκέφτηκα ένα οικείο μέρος - το Ινστιτούτο CSIS, όπου είχα μια από τις πρώτες επαγγελματικές μου εμπειρίες το 2007. Ημουν στην ευχάριστη θέση να ανταλλάξω απόψεις με τους διευθυντές του και να επωφεληθώ από τις πολύτιμες γνώσεις τους σχετικά με την προοδευτική διακυβέρνηση που οραματίζομαι για την Ελλάδα».

Πρόκειται για την πλέον φημισμένη «δεξαμενή σκέψης» των ΗΠΑ, σωστό «εκτροφείο» της πιο μαύρης αντίδρασης, με μεγάλη επιρροή στις αμερικανικές κυβερνήσεις και η οποία συγκεντρώνει «μυαλά» ικανά να εκπονήσουν τα πλέον πολεμοκάπηλα σχέδια προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ΗΠΑ, που άλλωστε εκπροσωπούνται στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Για να καταλάβει κανείς το «ποιόν» του οργανισμού, που έχει ιδρυθεί το 1962, τα τελευταία χρόνια από το ΔΣ του έχουν περάσει «φυντάνια» όπως ο διαβόητος Μπρεζίνσκι, φανατικός αντικομμουνιστής, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί Τζ. Κάρτερ αλλά και σύμβουλος του πρεσβύτερου Μπους, ο γνωστός Κίσινγκερ, εμπνευστής μερικών από τις επαχθέστερες ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των πετρελαϊκών «Chevron», «Exxon Mobil», των «Dell», «Coca Cola», «General Electric», «Merrill Lynch», «Boeing», «Philip Morris», πρώην υπουργοί Αμυνας των κυβερνήσεων Κάρτερ, Κλίντον κ.ά. που αιματοκύλησαν χιλιάδες, πρώην διευθυντές της CIA κ.ο.κ.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα και τις τοποθετήσεις του τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνονται «πολεμικές προσομοιώσεις» μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, τοποθετήσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και υπέρ της «συνεκμετάλλευσης» στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για τη ΝΑΤΟική «ολοκλήρωση» των Βαλκανίων και την αναγνώριση του Κοσόβου, και πάει λέγοντας.

Αμα δεν συμβουλευτείς αυτούς για την ...προοδευτική διακυβέρνηση, τότε ποιον;

Περιττό φυσικά να πούμε ότι τα διαπιστευτήριά τους στο ίδρυμα έχουν δώσει τόσο ο προκάτοχος του Κασσελάκη, Αλ. Τσίπρας, όσο και μια σειρά άλλοι Ελληνες πρωθυπουργοί.

Προηγουμένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ρο Κάνα, και την πρώτη βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά Ζητήματα, πρέσβειρα Γιούρι Κιμ. Κατόπιν δήλωσε ότι «η συνεργασία βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο, χάρη στη διαδικασία που άρχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν 8 χρόνια», εννοώντας τις συμφωνίες με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, που γέμισαν την Ελλάδα με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, και προσθέτοντας: «Είναι μια σχέση που πρέπει να καλλιεργηθεί στην βάση των κοινών αξιών που έχουμε οι ΗΠΑ και η Ελλάδα, των αξιών της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της ειρήνης»!

Και, βέβαια, στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών «αξιών» για την περιοχή, δήλωσε ότι «είμαστε 100% υπέρ του θετικού διαλόγου με την Τουρκία, τον οποίο διάλογο, υπενθυμίζω, ο ΣΥΡΙΖΑ τον άρχισε το 2016», προσθέτοντας ότι «δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό στη βάση της ατζέντας», και μάλιστα από εκεί που σταμάτησαν τα διχοτομικά σχέδια στο Κραν Μοντανά... Οσο για τις αποστολές στρατιωτικών εξοπλισμών σε Ουκρανία και αλλού, έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι «αντιρρήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγω των ...δημοσιονομικών περιορισμών! Σημειωτέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τελικά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο αμερικανοϊσραηλινό λόμπι AIPAC, επειδή οι Ισραηλινοί ...δεν ακούνε την αμερικανική κυβέρνηση για να αποκλιμακώσουν και έτσι «δεν είναι μια συνάντηση που θα έδινε το σωστό μήνυμα αυτήν τη στιγμή».

Στο μεταξύ, με πυξίδα το δηλωμένο όραμά του για κόμμα τύπου Δημοκρατικών στην Ελλάδα, επεσήμανε πως «είναι σημαντικό να έχει επαφή το Δημοκρατικό Κόμμα στην Αμερική - και σίγουρα το προοδευτικό κομμάτι του - με το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς στην Ευρώπη, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης», τάχα για «να αντιταχθεί στην άνοδο της ακροδεξιάς». 


Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου