Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ Δεκάδες άμαχοι νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στην Ράφα

Κόσμος


Δεκάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι, κυριολεκτικά κάηκαν ζωντανοί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, στην περιοχή της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Γάζα, κάνει λόγο για 50 νεκρούς, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά που σκοτώθηκαν στον ύπνο τους και δεκάδες τραυματίες.

Εικόνες σοκ που δεν γίνεται να αναπαραχθούν, κάνουν τον γύρω του διαδικτύου, αποκαλύπτοντας την φρίκη και την κτηνωδία του ισραηλινού στρατού, που βομβάρδισε σκηνές και παραπήγματα, στα οποία βρίσκονταν οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε τον καταυλισμό Ταλ Αλ-Σουλτάν που το ίδιο το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, είχε χαρακτηρίσει «ασφαλή ζώνη», με αποτέλεσμα πάνω από 100.000 άνθρωποι να είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες.

Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία καθώς δεκάδες άνθρωποι είναι βαριά τραυματισμένοι από τη φωτιά που ακολούθησε μετά τους βομβαρδισμούς, την οποία οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμη να κατασβήσουν.

Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, που χαρακτηρίζει τους δολοφόνους, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε βομβαρδισμό με «πυρομαχικά ακριβείας» εναντίον «κτιριακού συγκροτήματος της Χαμάς στη Ράφα», προσθέτοντας ότι είναι «ενήμερος» για το ότι «έπαθαν κακό άμαχοι» στην περιοχή και ότι το συμβάν τελεί «υπό εξέταση».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», «Al Jazeera»)

Πηγή: 902




Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου