Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Δεν αλλάζει



Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. 
Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σερβίροντας καθημερινά στους εκατομμύρια ακολούθους του γενναίες δόσεις ...σαβούρας. 
Προεκλογικά δήλωνε πως δεν ξέρει τίποτα από πολιτική και ότι θα διατυπώσει πολιτικές θέσεις μόνο αν εκλεγεί! Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ήρθε σε επαφή με πολλά κόμματα για να να είναι υποψήφιος (παζαρεύοντας προφανώς τη δημοφιλία του), αλλά «δεν έδεσε το γλυκό» και έτσι κατέβηκε «ανεξάρτητος». 
Τώρα πανηγυρίζει για την εκλογή του και μαζί του διάφορα επιτελεία σε Κύπρο και Ελλάδα, που τον παρουσιάζουν ως απόδειξη της απαξίωσης των κομμάτων, ως υπόδειγμα αδιαμεσολάβητης αλληλεπίδρασης με τους ψηφοφόρους και ως πρότυπο μελλοντικού πολιτικού, που δεν θα είναι ενταγμένος σε κόμμα και θα απευθύνεται στον λαό από το διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα οποία όπως λένε «μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»... 
Ο κόσμος όμως δεν αλλάζει όταν η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική όλων των αστικών κομμάτων μετακομίζει σε δημοφιλείς «παραγωγούς περιεχομένου», που απαξιώνουν τη συμμετοχή στην οργανωμένη πάλη και θεοποιούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από τα οποία άλλωστε βιοπορίζονται και με το παραπάνω. 
Γρήγορα ο κυπριακός λαός και η νεολαία θα διαπιστώσουν ότι τίποτα διαφορετικό δεν λέει και δεν κάνει ο συγκεκριμένος σε σχέση με όσους ψήφιζαν μέχρι τώρα, όσο κι αν πλασάρεται ως «εναλλακτικός» και «αντισυστημικός».

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου