Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αυταρχισμός μέχρι τέλους: Νέα παραπομπή νεοδιόριστων σε πειθαρχικό επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση...

Ελλάδα



Ακόμα μια κίνηση αυταρχισμού εκδηλώθηκε από διευθυντές που προσπαθούν να περάσουν την αξιολόγηση παρά τις απεργίες των εκπαιδευτικών:

Η ΔΙΠΕ Δ’ Αθήνας, συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική, εκβιαστική ολίσθηση σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε στην επίδοση εγγράφων για παραπομπή σε πειθαρχικό σε νεοδιόριστες-ους του 2020, επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση...

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί δίνουν απάντηση στις αυθαίρετες αυτές πρακτικές, συμμετέχοντας καθολικά στην 24ωρη απεργία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια

«ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ- ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ! Καλούμε τις-τους συναδέλφισσες-ους να μην υποκύψουν στον εκφοβισμό που τους ασκούν. Το δικαίωμα στην απεργία είναι αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η δε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση καθόλα νόμιμη!», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

Ολη η ανακοίνωση του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Οι απεργοσπαστικές διώξεις και τα πειθαρχικά δεν θα περάσουν!

Την Τετάρτη 23/10 δίνουμε την πρώτη μαζική απάντηση. Κλείνουμε όλα τα σχολεία! Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη απεργία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια.

Ο εκφοβισμός και οι διώξεις δε θα περάσουν!

Η ΔΙΠΕ Δ’ Αθήνας, συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική, εκβιαστική ολίσθηση σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε στην επίδοση εγγράφων για παραπομπή σε πειθαρχικό σε νεοδιόριστες-ους του 2020, επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση!!!

Οι ευθύνες της Δ’ Διεύθυνσης και προσωπικά του Διευθυντή Εκπαίδευσης είναι τεράστιες! Με τη συγκεκριμένη πράξη ουσιαστικά επιχειρείται η ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία!

Η “επιλεκτική” ταχύτητα του υπουργείου και στελεχών ΔΙΠΕ να στέλνουν ειδοποιητήρια με σκοπό να τρομοκρατήσουν τις/τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και στηρίζουν το δημόσιο σχολείο, την ίδια ώρα που αδρανούν για τα πραγματικά και επείγοντα προβλήματα στα σχολεία, είναι ιδιαιτέρως αξιοζήλευτη!.

Είναι ικανότατοι να διώκουν, να απειλούν με πειθαρχικά και καθαιρέσεις όσες-ους ζητούν στήριξη της μαθησιακής διαδικασίας με το αναγκαίο προσωπικό, χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες και αυξήσεις στους μισθούς μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και την ίδια στιγμή εντελώς ανίκανοι να δώσουν λύσεις εκεί που πραγματικά χρειάζεται!

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ- ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ!
 
Καλούμε τις-τους συναδέλφισσες-ους να μην υποκύψουν στον εκφοβισμό που τους ασκούν. Το δικαίωμα στην απεργία είναι αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η δε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση καθόλα νόμιμη!

Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε κάθε συνάδελφο-ισσα που διώκεται, επειδή συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κατηγοριοποίηση των σχολείων. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ο Προϊστάμενος, που έσπευσαν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις κυβερνητικές εντολές, θα βρουν μπροστά τους ολόκληρο τον κλάδο ενωμένο. Να είναι σίγουροι, ότι κι αυτοί, όπως και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, θα γραφτούν στην ιστορία της εκπαίδευσης με μελανά χρώματα, πριν καταλήξουν στην πλήρη ανυποληψία και στη χλεύη των πραγματικών εκπαιδευτικών της τάξης, που μοχθούν για τα παιδιά και για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία.

Ο Σύλλογός μας , όπως και η Ομοσπονδία, στο πλευρό των συναδέλφων, με κάθε τρόπο και μέσο, θα ακυρώσουμε την εν λόγω παράνομη πράξη!

Δε θα σταματήσουμε μέχρι οι συναδέλφισσες-οι να δικαιωθούν!

Προχωράμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ’ Διεύθυνση Εκπαίδευσης την Τρίτη στις 14:00. Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο!! Κάθε χέρι που θα σηκώνεται απέναντι σε απεργό θα κόβεται!

Την Τετάρτη 23/10 δίνουμε την πρώτη μαζική απάντηση.


Κλείνουμε όλα τα σχολεία!

Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη απεργία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια.
 


Πηγή: alfavita



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου