Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Του Χρήστου Σιούλα

Πολλές οι θεωρίες που κυκλοφορεί το σύστημα στην προσπάθειά του να κρατήσει με νύχια και με δόντια τα κεκτημένα. Χωρίς να έχουν βάση και λογικά επιχειρήματα, κυκλοφορούν ευρέως και γίνονται αποδεκτές από πολύ κόσμο για τον λόγο ότι απευθύνονται στα ένστικτα και τα συναισθήματα παρά στην λογική και την σκέψη.

Στην "θεωρία των δυο άκρων", και στην "καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται", έρχεται να προστεθεί και η "όλοι μαζί οι Έλληνες να σώσουμε την Ελλάδα" ρε γαμώτο, και η ας "δώσουμε ένα γάλα σε ένα παιδί", να φύγει από πάνω μας το βάρος. βοήθειά μας.

Τώρα αυτό το "όλοι μαζί" σηκώνει πολύ νερό και περισσότερη κουβέντα, για το τι ακριβώς εννοούμε με την ορολογία "Έλληνας", τι ακριβώς προσδιορίζει αυτή η λέξη; Τι σημαίνει "Έλληνας"; Αλλά και η φιλανθρωπία, και η αλληλεγγύη, ακόμα περισσότερη κουβέντα, στο αν μπορούν δηλαδή η φιλανθρωπία και ο "Έλληνας" να σώσουν από τις αυτοκτονίες, το κρύο, την πείνα, και τις αρρώστιες, τον εξαθλιωμένο και στερούμενο πλέον μέσων παραγωγής όχι πλούτου, αλλά μέσων παραγωγής για τα προς το ζην, "Έλληνα".

"Αλιά στον παντεχούμενο στης γειτονιάς το δείπνο", λένε στο χωριό μου, και έχουν απόλυτο δίκιο, γιατί δεν μπορεί η επιβίωση τόσων ανθρώπων, να βασίζετε στην τύχη και στην καλή θέληση των εχόντων μιας κατεστραμμένης κοινωνίας. Η αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι επιβεβλημένη και υποχρεωτική, μοιράζοντας το καρβέλι αναλόγως, και με τρόπο ώστε τουλάχιστον, να έχουνε τα προς το ζειν όλοι οι "Έλληνες".

Η αλληλεγγύη είναι υποχρέωση της πολιτείας αλλιώς τι κοινότητα και πολιτεία είναι; η πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους για αυτό και πρέπει να υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση από την κυβέρνηση μιας πολιτείας που σέβεται τους πολίτες που κυβερνά.

Μια τέτοια πολιτεία θα πρέπει να έχει κυβέρνηση, που θα σταματήσει το χρήμα να κλείνετε στις τράπεζες της εντροπίας, και να λιμνάζει χωρίς να παράγει έργο.

Μια τέτοια πολιτεία θα πρέπει να έχει κυβέρνηση, που θα φορολογήσει τους έχοντες έτσι ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωση όλων των μελών της κοινωνίας που μας αρέσει να ονομάζουμε πατρίδα.

Μια τέτοια πολιτεία θα πρέπει να έχει κυβέρνηση, που μέσω της ανάπτυξης θα καταφέρει να βρει τρόπους να μπορούν όλα τα μέλη της να ζούνε αξιοπρεπώς και όχι ζητιανεύοντας.

Μια τέτοια πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει στους πολίτες της το υπέρτατο αγαθό του Ανθρώπου το δικαίωμα στην προσφορά και στην απασχόληση, γιατί άνθρωπος χωρίς εργασία πρώτα πεθαίνει ηθικά και μετά από την πείνα, η εργασία είναι το νερό της ζωής.

πώς λοιπόν "όλοι μαζί" ; Τι σημαίνει "όλοι οι Έλληνες" ; Το "Έλληνας" σε αυτήν την περίπτωση μάλλον δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, δεν είναι η ομάδα δηλαδή που ενωμένη θα λύσει το πρόβλημα της φτοχοποίησης και τις εξαθλίωσης "Ελλήνων" πολιτών. Η Ελλάδα και όλες οι χώρες και τα Έθνη όλος ο κόσμος δηλαδή, είναι μοιρασμένη σε τάξεις και κάποιες από αυτές τις τάξεις λιμοκτονούν.

Το πλήθος των εξαθλιωμένων έχει ξεπεράσει προ πολλού τον μισό πληθυσμό, και κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο σοβαρό, αλλά και επικίνδυνο για την Ελλάδα σαν έθνος, και σαν χώρα . Επικίνδυνο δηλαδή για ολόκληρη την ομάδα που ονομάζουμε Ελλάδα Έθνος και Πατρίδα.

Δεν τις αγαπώ αλλά αναγνωρίζω ότι οι ομάδες έχουν καλώς η κακώς και ηγεσίες. Χωρίς περαιτέρω ανάλυση, που δεν είναι και της ώρας, αλλά ούτε και της δικιάς μου της ζωής, κάποιες ηγεσίες μικρότερων ομάδων, κάποιοι "Έλληνες" που το πιστεύουν δηλαδή, θα πρέπει να ενωθούν σε ένα στόχο σε ένα σκοπό. Να ξανακάνουν την Ελλάδα να δουλέψει, να ξανανοίξουνε το μαγαζί, να ξαναβρούν όλοι οι Έλληνες την χαμένη τους αξιοπρέπεια, και το "όλοι μαζί" να αποκτήσει λόγο και σκοπό.

Σίγουρα αυτές οι ηγεσίες δεν μπορεί να είναι αυτές που ξεπουλάνε την Ελλάδα, αυτές που δίνουν και ρεγάλο τις Σκουριές. Δεν μπορεί να είναι οι Χρισαβγίτες, σαν ύαινες σε σώματα νεκρών. Δέν μπορεί να είναι οι νεοφιλελεύθεροι, με την ελευθερία του όποιος μπορεί να φάει τον άλλον έφαγε, ψηφισμένη και με νόμο. Η ηγεσίες των κόμμάτων της αριστεράς μόνο μπορούν να μπουν μπροστά, βάζοντας στην άκρη για κληρονομιά στους αξιοπρεπείς και ελεύθερους απογόνους μας, να λύσουν το προαιώνιο ερώτημα, αν το γράμμα μι της λέξης ΜΑΡΞ γράφετε με κεφαλαίο η μικρό.

Πρέπει "όλοι μαζί" να το καταλάβουμε ότι όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάντια μας, άλλος μικρότερη και άλλος μεγαλύτερη. Αλλά οι έχοντες και οι κατέχοντες πρέπει να σηκώσουν αυτό το βάρος, οι έχοντες αποκομίσει και το κέρδος από όλη αυτή την δουλειά δηλαδή. Αυτοί που κρατάνε την ενέργεια αυτού του κόσμου κλειδωμένη στα σεντούκια, πρέπει να ξανανάψουν την φωτιά είτε με το καλό είτε με το ζόρι.

Αν θέλουμε να είμαστε "όλοι μαζί" και ενωμένοι δηλαδή, αλλιώς το "όλοι μαζί" δεν έχει έννοια καμία, πώς να φιλιώσουνε νεκροί και ζωντανοί; Θα πρέπει να σηκωθούμε από τους "τάφους" να τους φάμε !!!!