Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΕΙΠΕ !!!

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗ


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ομιλίας του κου Πρωθυπουργού στο χθεσινό πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου λίγο πολύ υπερηφανευόταν για το επίπεδο της Δημοκρατίας που διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού και ήρθαν τα επεισόδια της Ιερισσού .

Διμοιρίες δυνάμεων καταστολής, σε διατεταγμένη υπηρεσία και σε γνώση του Πρωθυπουργού, βεβαίως, πήγαν να καθαρίσουν το κολαστήριο της γνώσης,το Γενικό Λύκειο Ιερισσού .

Χημικά, κρότου λάμψης, έξι –εφτά διμοιρίες ΜΑΤ, πήγαν να πολεμήσουν τον εχθρό της πατρίδας . Να καταστείλουν τους εξεγερθέντες για τις άδικες προσαγωγές συμμαθητών τους ,μαθητές . Να επιβάλουν την τάξη, στην τάξη !!!


Μα μέσα στα σχολεία δεν διδάσκεται και το μάθημα της "αγωγής του πολίτη" ? Εκείνο το μάθημα δηλαδή που μιλάει για τα πολιτεύματα ? Που κάνει μαθητές και δασκάλους να νιώθουν περήφανοι που η πατρίδα μας είναι το λίκνο της Δημοκρατίας ? Του καλύτερου και δικαιότερου πολιτεύματος "ever" ,όπως θα έλεγαν και τα παιδιά του λυκείου ?

Αυτή λοιπόν η Δημοκρατία, δεν περιέχει, ως θεμέλιο λίθο της, την επιβολή της θέλησης των πολλών επί των λιγότερων ? Δεν περιέχει τον όρο "ισονομία", δικαιοσύνη, σεβασμό της προσωπικότητας του ατόμου μέσω των ελευθεριών που του παρέχει το Δημοκρατικό του Σύνταγμα ?

Αυτά λέει η "αγωγή του πολίτη" και άλλα ωραία, που τα παιδιά, τα έχουν μάθει . Τα παιδιά ενημερώνονται και ξέρουν, τα παιδιά θυμούνται και πάνω από όλα αισθάνονται .

Με όλες τους τις αισθήσεις σε υπερδιέγερση. Και διακρίνονται από αυτό που οι επιστήμονες ονόμασαν "συναισθηματική νοημοσύνη" . Κάθε μέρα όμως που περνάει, γίνεται κτήμα όλων μας, ότι αν για τα παιδιά ισχύουν όλα τα παραπάνω, για τον πολιτικό προϊστάμενο αυτής της χώρας, βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία . Με καταιγιστικό ρυθμό όμως !!!!

Ξεχνάει γρήγορα, βλέπει λιγότερο, δεν μυρίζει τα χημικά, δεν ακούει τις κραυγές απελπισίας των πολιτών .

Το χειρότερο από όλα, αποδεικνύεται όλο και λιγότερο "συναισθηματικά ευφυής", πράγμα που τον κάνει επικίνδυνο για τις ζωές των παιδιών .

Από σήμερα τέλος, ενισχύεται και εκείνη η υποψία όλων μας ότι, στα νιάτα του, στα μαθητικά του χρόνια, ήταν και μέγας κοπανατζής, σε ένα και μόνο μάθημα .

Στην αγωγή του πολίτη, που περνώντας τα χρόνια σε συνδυασμό με την έλλειψη μνήμης την μπέρδεψε και νομίζει ότι το μάθημα λεγόταν η "προσαγωγή του πολίτη", την οποία και εφαρμόζει κατά γράμμα !!!!

Σήμερα, έδωσε εξετάσεις στο Γενικό Λύκειο Ιερισσού .
Αύριο ? Έχουν σειρά τα Γυμνάσια ?
Μεθαύριο ? Τα Δημοτικά ?
Παραμεθαύριο ? Τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί σταθμοί ?