Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πανευτυχείς για την... τερατογέννεση!

Της Κατερίνας Τραγάλου


Όταν οι δικτάτορες του 4ου Ράιχ της ΕΕ αισθάνονται περήφανοι για τα επιτεύγματά τους, τα θύματά τους, οι λαοί της Ευρώπης, πρέπει όχι μόνο να ανησυχούν, αλλά να τρομοκρατούνται.

Γιατί οι λαοί της Ευρώπης, των οποίων οι ηγεσίες αποφάσισαν να τους δώσουν βορά στην Ένωση των Ευρώ-Τραπεζιτών τοκογλύφων, έχουν ζήσει «στο πετσί τους» τα... επιτεύγματα αυτά και είναι ακριβώς εκείνα από τα οποία υποδουλώθηκαν, φυλακίστηκαν, φιμώθηκαν, αδικήθηκαν, εξαθλιώθηκαν μέχρι θανάτου, χωρίς καμία κοινωνική προστασία και πρόνοια.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα επιτεύγματα της ΕΕ με τα κοινά… θεσμικά της όργανα και τις ισχυρές… αξίες. Είναι επίσης και οι περιφερειακές συρράξεις, η τρομοκρατία, οι αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, ο προστατευτισμός, οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, όλα αυτά που η Ε.Ε. σε αγαστή συνεργασία με τη Δύση δημιούργησε και διόγκωσε, ώστε να έχει μετά μια καλή δικαιολογία για να τα… αντιμετωπίσει!

Είναι όλα αυτά που χρησιμοποιεί και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί -εντατικοποιώντας την μέγγενη του τρόμου και της ανασφάλειας- ώστε, στο όνομα της «ασφάλειας», να μπορέσει να υποδουλώσει ακόμη περισσότερο τους λαούς της Ευρώπης αλλά και όλης της υφηλίου, ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, ακόμη μεγαλύτερη ισχύ, ακόμη περισσότερο και περισσότερα χειραγωγήσιμα θύματα.

Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι μέχρι πού θα φτάσει η Ένωση του 4ου Ράιχ ώστε να αποδείξει ότι «το κάθε κράτος μόνο του, θα είχε περιθωριοποιηθεί από την παγκόσμια δυναμική» όπως τονίζει στη διακήρυξη της Ρώμης… Μήπως θα οδηγήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με συμφωνίες «κάτω απ’ το τραπέζι» ή δήθεν διαφωνίες «πάνω… απ’ το τραπέζι», σε περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες, σε συρράξεις ή θερμά επεισόδια ώστε να καταδείξει την αναγκαιότητα της… ενωμένης, δήθεν ασφαλούς Ευρώπης;

Και διαβάζοντας στη διακήρυξη για την «ευημερούσα και βιώσιμη Ευρώπη και την Ένωση που θα δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης· μια Ένωση στην οποία μια ισχυρή, διασυνδεδεμένη και εξελισσόμενη ενιαία αγορά που θα ενσωματώνει τις τεχνολογικές μετεξελίξεις κ.λ.π.»  δεν έχουμε παρά να συμπεράνουμε πως η εξαθλίωση πληθυσμών σ' όλη την υφήλιο θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί ώστε η «εισαγωγή» εργατικών χεριών από άλλες χώρες και η απάνθρωπη μεταχείριση ανθρώπων να πολλαπλασιαστεί και να καταστούν και φθηνά εκτός από πολλά αυτά τα εργατικά χέρια…

Όσο για «τα φύκια» που μας πουλούν για «μεταξωτές κορδέλες» περί διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσα από το ισχυρό και ενιαίο ευρώ, ένα έχουμε να πούμε: «Όχι άλλο κάρβουνο»! Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τα είδαν τα καλά του ενιαίου σκληρού σας νομίσματος και τα βίωσαν με λουκέτα, οι εργαζόμενοι με απολύσεις και πλήρη εξαθλίωση, που σε χιλιάδες περιπτώσεις οδήγησε σε αυτοκτονία!

Επιπλέον, αυτά τα περί «κοινωνικής Ευρώπης» τ’ ακούμε βερεσέ και ο καλύτερος σχολιασμός αυτών θα ήταν οι χιλιάδες φωτογραφίες, άστεγων, άνεργων, συσσιτίων, ράντζων, αυτοκτονημένων γονιών, λιποθυμισμένων απ’ την πείνα παιδιών, κλουβιών-ανθρωποφυλακών μεταναστών και προσφύγων και τόσων άλλων που ο σχολιασμός από κείμενο θα γίνει φωτογραφικό άλμπουμ.

Έτσι, περιοριζόμαστε να φωνάξουμε σε όλους τους τόνους, πως η «κοινωνική» Ευρώπη που ευαγγελίζεστε δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ, τίποτα περισσότερο από ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Κι όσο εσείς θα προσπαθείτε για την ενότητα των θεσμικών οργάνων σας, τόσο εμείς θα προσπαθούμε για την ενότητα των λαών και την κοινωνική συνοχή τους!

Όσο εσείς θα προσπαθείτε για την ισχυροποίηση της τραπεζικής σας ένωσης σε βάρος των πατρίδων μας, τόσο εμείς θα προσπαθούμε να τις απελευθερώσουμε!

Όσο εσείς και οι διορισμένοι ηγέτες-δικτατορίσκοι σας θα προσπαθείτε να χειραγωγήσετε τους λαούς στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας σας, τόσο εμείς και κάθε λαός θα ορθώνουμε ανάστημα και θα αντιστεκόμαστε μέχρι της πλήρης απελευθέρωσης των πατρίδων μας και της πλήρης αυτοδιάθεσης των λαών τους!

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Δρόμος Ανοιχτός: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου