Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πουτάνες όλου του Νότου, ενωθείτε

Στάθης


Αν ο κ. Ντάισελμπλουμ εκφράσθηκε σε άθλιο επίπεδο, εμείς που είμαστε καλύτεροι, μπορούμε να εκφρασθούμε σε ένα αθλιότερο. Το έργο ανέλαβε η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία με έναν αριμάνειο ελιγμό πέρασε μέσα από τις «διεμφυλικές ταυτότητες»(;!) και αναβάθμισε την εθνική Ελλάδος, Μπουμπουλίνα και Μαυρογέννους, σε ένα πουταναριό που δεν χαρίζει κάστανα. Ορθώθηκε ως άλλη Μελίνα Μερκούρη η κυρία Αναγνωστοπούλου, ως άλλη Αθηνά Πρόμαχος, κι έβαλε τους σεξιστές στη θέση τους - δηλαδή στην Κομαντατούρ που θα αρμέγει την Ελλάδα τα επόμενα 99 χρόνια.

Στιγμές δόξας με μεγάλο ποσοστό (τηλεθέασης Survivor) να χειροκροτεί την κυρία Σία για ευκλεείς δηλώσεις που θα ζήλευαν ο Καβάφης κι ο Σολωμός, ο Ρήγας Φεραίος και ο Σεφέρης - τέτοιοι πολίτες είμαστε εμείς και τέτοιους το Γένος μας βγάζει, όπως τη Σία, που σε κρίσιμες στιγμές τοξεύει από τη φαρέτρα της Αντιγόνης και πετυχαίνει με το υγρόν πυρ του Επιτάφιου όλους τους αχρείους του Βορρά που έχουν συνυπογράψει μαζί της το Συμβόλαιο Θανάτου της Ελλάδας- ε ρε γλέντια, που έλεγε και ο Καραγκιόζης.

Oμως, η κυρία Αναγνωστοπούλου είναι η συνέχεια ενός θαύματος. Του θαύματος που έχουν πετύχει οι χρήσιμοι ηλίθιοι σε αυτήν τη χώρα εδώ και τριάντα χρόνια. Έτσι, για μιαν ακόμα φορά ο δημόσιος διάλογος για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 εξαντλήθηκε στο αν πρέπει να γίνονται ή όχι οι παρελάσεις, στο αν υπήρξε ή όχι κρυφό σχολειό, αν σφάξανε οι Έλληνες τους Τούρκους στην Τριπολιτσά, αν πέταξαν οι Σουλιώτες τις γυναίκες τους (παλιοπουτάνες) στον Ζάλογγο με τα ίδια τους τα χέρια για να το σκάσουν πιο εύκολα, αν ο Μπάυρον είχε «διεμφυλική ταυτότητα», αν όσοι τα έκαναν όλα αυτά ήξεραν ότι είναι Έλληνες ή αν τους το δίδαξαν μετά οι Ουρσουλίνες και άλλα τέτοια ωραία, επιπέδου κομπλεξικών του Νότου. Δεν πρέπει να μεθάμε από το «Αθάνατο Κρασί του ΄21» - το αλκοόλ κάνει κακό στην υγεία. Και μην ακούμε από Γκάτσο, Παλαμά, Σεφέρη, Ρίτσο και Ελύτη, θα κουφαθούμε.

Αυτός είναι ο Θρίαμβος των Ηλιθίων: Αν ένας τοκογλύφος έχασε τα λεφτά του στην Επανάσταση («Βήμα» της προπερασμένης Κυριακής) ή αν τα ανέκτησε! Αυτός είναι ο Θρίαμβος των Ηλιθίων: η αναγωγή του ήσσονος σε μείζον. Στο καφενείο των αμνημόνων. Σε αυτήν τη γλίτσα που για να εκφρασθεί εν παραβολαίς μπορεί να συνθέσει μόνο το μανιφέστο της Πουτάνας του Νότου. Με το Survivor να κορυβαντιά και να χειροκροτεί, με τη διαπραγμάτευση της Αλαμάνας να στέλνει περήφανο χαιρετισμό στις κατασχέσεις.

Ήθελα μόνον να ρωτήσω, αν στις Πουτάνες του Νότου συμπεριλαμβάνονται τα κορίτσια που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, οι γιοί μας και οι κόρες μας, η μάνα μας και ο πατέρας μας, αν στις Πουτάνες του Νότου συμπεριλαμβάνονται η σύζυγος του Πρωθυπουργού και ο Πρωθυπουργός, οι γυναίκες βουλευτές και Υπουργοί, οι καθαρίστριες, οι γιατρίνες και οι άνεργες - σε ποιους και σε ποιες απευθύνεται η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, όταν μας καλεί να συνυπογράψουμε ως Πουτάνες του Νότου αυτό το θριαμβικό μανιφέστο του Πτωχοπροδρομισμού και της κλάψας του;

«Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα» τώρα βρωμάει θανατίλα, λεονταρισμούς της δεκάρας κι άγριο προσκύνημα μπροστά ωμοφάγους.

Εκεί που κρέμαγε ο Καραϊσκάκης τον «μπούτζον του» (πράγμα κάργα σεξιστικό), εκεί που ο Καραϊσκάκης έλεγε «άμα ζήσω, θα σας γαμήσω» (πράγμα πολύ κάργα σεξιστικό), εμείς σήμερα λέμε «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλοιώς» και όταν μας πηδάτε να βάζετε και έναν αστερίσκο…

Πηγή: enikos.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου