Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Το Κουρδιστάν θα γίνει το Βιετνάμ της Τουρκίας

mitsos175


Σφοδρούς βομβαρδισμούς (κυρίως αμάχων) στο Κουρδικό καντόνι Afrin πραγματοποίησε και σήμερα η Τουρκική Αεροπορία εντείνοντας τις προσπάθειές της για να κάμψει την ηρωική Αντίσταση του Κουρδικού λαού. Στο μεταξύ οι Ισλαμοφασίστες, σύμμαχοι των Τούρκων Ιμπεριαλιστών ετοιμάζονται για τη μεγάλη επίθεση κατά των Κούρδων, ενώ οι πρώτες αψιμαχίες έχουν ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες.

Προς το παρόν οι Κούρδοι αμύνονται καλά δημιουργώντας αρκετές απώλειες στον Τουρκικό στρατό και τις συμμορίες που ελέγχονται από το Σουλτάνο. Όμως οι Κούρδοι είναι στην ουσία μόνοι τους, παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις κάποιων αξιωματούχων. Ο εχθρός έχει πλήρη υλική υπεροχή με πολλές εφεδρείες, έτσι μόνο η εμπειρία, η υπομονή, η επιμονή, η θέληση είναι πιθανό να ματαιώσουν τα σχέδια των Τούρκων για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και γενοκτονία του Κουρδικού λαού.

Η επίθεση, αναμενόμενη για όσους γνωρίζουν, σημαίνει αυτό που είχαμε επισημάνει πολλές φορές: Οι ΗΠΑ πούλησαν τα Κουρδικά εδάφη δυτικά του Ευφράτη αφού ενδιαφέρονται μόνο για τις πετρελαιοφόρες περιοχές της Συρίας καθώς και γι αυτές που περνάνε οι αγωγοί. Οι δε Ρώσοι αποχώρησαν λίγο πριν αρχίσουν οι επιδρομές, μια κι έχουν στραμμένη αλλού την προσοχή τους.

Το καντόνι του Afrin είναι εντελώς αποκομμένο από τις υπόλοιπες Κουρδικές περιοχές, αφού στα Βόρεια συνορεύει με την Τουρκία, Ανατολικά και Δυτικά από εδάφη τα οποία ελέγχονται από τους συμμάχους του Ερντογάν, ενώ μόνο από το Νότο μπορούν να ανεφοδιάζονται, καθώς εκεί υπάρχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός, που αυτή τη στιγμή όμως είναι απασχολημένος νοτιότερα και δυτικότερα. Απελευθερώνει εδάφη στην επαρχία Idlib.

Συρία και Ρωσία πάντως έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι δεν θα δεχθούν αλλαγές συνόρων εις βάρος του Συριακού Λαού. Είναι σίγουρο όμως ότι:

  • Στόχος της Τουρκίας είναι ο άμεσος έλεγχος και τελικά η προσάρτηση εδαφών.
  • Δεν θα σταματήσουν σε αυτό το Κουρδικό καντόνι εκτός αν ηττηθούν στρατιωτικά.
  • Αν επικρατήσουν, θα κάνουν γενοκτονία κατά των Κούρδων.
  • Οι Κούρδοι παρά την εις βάρος τους αναλογία μπορούν να νικήσουν, αφού είναι σκληροτράχηλοι μαχητές, με υψηλό ηθικό και αποφασισμένοι.

Όμως παρά τις ενισχύσεις της τελευταίας στιγμής ο κύριος όγκος του Κουρδικού στρατού είναι μακριά από την περιοχή χάρη στα σχέδια των ΗΠΑ.

Πιστεύω πως το Κουρδιστάν θα γίνει το Βιετνάμ της Τουρκίας. Η επεκτατική πολιτική του Σουλτάνου θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της γείτονας. Όπως οι Αμερικάνοι, ο Σουλτάνος θα διαπιστώσει πως η υπεροχή σε άρματα κι αεροπλάνα από μόνη της δεν αρκεί να φέρει τη νίκη μπροστά σε ένα λαό αποφασισμένο να παραμείνει Ελεύθερος.

Σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου έπεσαν εντελώς οι μάσκες της δήθεν Συριακής αντιπολίτευσης, αφού φάνηκε ολοκάθαρα ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν.
Οι μάχες μόλις άρχισαν και θα είναι αιματηρές…

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου