Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ Μπροστά στη Βουλή η απεργιακή συγκέντρωση - Δεν πέρασε η αστυνομοκρατία

Ελλάδα


Σε εξέλιξη είναι η κινητοποίηση στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο-«οδοστρωτήρα» που καταργεί το δικαίωμα του λαού στην ψυχική υγεία και στην πρόληψη και την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά μετατρέποντάς τα σε εμπόρευμα.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να παρατάξει κλούβες των ΜΑΤ απαγορεύοντας στους εργαζόμενους να προσέλθουν στον χώρο της συγκέντρωσης.

Μετά την ανυποχώρητη στάση των διαδηλωτών η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανοίξει τον δρόμο και να φτάσουν στο ύψος της Βουλής.



Το γεγονός κατήγγειλαν η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου και ο Γιάννης Γαλανόπουλος από την ΕΕ της ΟΕΝΓΕ, σημειώνοντας τον φόβο που νιώθει η κυβέρνηση αλλά και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και φορέων να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά. Παράλληλα υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση απέτυχε να περάσει το νομοσχέδιο αναίμακτα και αθόρυβα.



Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ο Π. Ξυπολιτάς κάλεσε στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνίου Θ. Δημουλάς διαμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δε σταματούν σήμερα, θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.



Την αστυνομοκρατία κατήγγειλε και η Κ. Μάτσα εκ μέρους του σωματείου υποστήριξης του επιστημονικού και κοινωνικού έργου του 18 Άνω.

Πάρα τις έντονες καιρικές συνθήκες οι διαδηλωτές παραμένουν στη θέση τους απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Αυτή τη στιγμή κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο γίνονται σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα.


Πηγή: 902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου