Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Πάμε και όπου βγει


Αλλη μια ιστορία ...τρέλας γράφτηκε στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που αν δεν είχε αίσια κατάληξη από καθαρή τύχη, θα μιλούσαμε σήμερα για μια νέα, μεγάλη τραγωδία. 
Το περιστατικό αφορά μια 31χρονη εγκυμονούσα που απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για πρόωρο τοκετό. Επειδή στο νοσοκομείο δεν υπάρχει μονάδα νεογνών, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της. Πού να πάει όμως, αφού ούτε στα Γιάννενα υπήρχε διαθέσιμη μονάδα; Αποφασίστηκε λοιπόν να μεταφερθεί ...στη Λάρισα! 
Η διακομιδή ξεκίνησε με τη συνοδεία αγροτικής γιατρού, η οποία από σύμπτωση και μόνο είχε τελειώσει την ειδικότητα της γυναικολογίας. 
Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ... 
Στη διαδρομή προς Λάρισα κρίθηκε πως η γυναίκα και το μωρό κινδύνευαν και έτσι το ασθενοφόρο κατευθύνθηκε προς το κοντινότερο Νοσοκομείο των Τρικάλων, όπου έγινε καισαρική. 
Ξανά από σύμπτωση (!) στο νοσοκομείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα γιατροί από τη μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού της Λάρισας, για τη διακομιδή άλλου βρέφους, οι οποίοι διασωλήνωσαν και μετέφεραν το νεογνό στη μονάδα τους. 
Η ιστορία επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο το «πάμε και όπου βγει» που ζουν καθημερινά υγειονομικοί και ασθενείς στο δημόσιο σύστημα Υγείας, λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Το 2024, που η επιστήμη κάνει «θαύματα», ακόμα και αγέννητα παιδιά χρειάζεται να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα στην κοιλιά της μάνας τους, για να βρεθεί νοσοκομείο να τα φέρει με ασφάλεια στο φως της μέρας... 
Αυτό λέγεται βαρβαρότητα και κανείς δεν πρέπει να το ανεχτεί!






Πηγή: rizospastis





Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου