Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Δεν καταπίνεται!



Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εφαρμογή των αυξήσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση σε 800 και πλέον φάρμακα, με τη δικαιολογία ότι αν δεν γίνουν «βιώσιμα» εμπορικά, οι φαρμακοβιομηχανίες θα τα αποσύρουν και οι ασθενείς θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα. 

Ενόψει των αυξήσεων, οι οποίες φτάνουν έως και 480%, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για «φτηνά» φάρμακα που γίνονται όλο και πιο δυσεύρετα, για την αγορά που «δεν σηκώνει τόσο χαμηλές τιμές», για τον κίνδυνο να χάσουν ασθενείς τη θεραπεία τους. 

Παρουσιάζουν τις αυξήσεις ως «αναγκαίες» και ταυτόχρονα ως το «μικρότερο κακό», για να κάνουν πιο εύπεπτες τις ανατιμήσεις και να προλάβουν τις αντιδράσεις, όταν σε λίγες μέρες θα αυξηθούν οι τιμές. 

Το ...χάπι της προπαγάνδας τους όμως δεν καταπίνεται με τίποτα! Μιλάνε για «φτηνά» χάπια, όταν υπάρχει σκεύασμα που η τιμή του θα αυξηθεί από 0,96 σε 5,25 ευρώ (!), προκαλώντας «εγκεφαλικό» σε όποιον το χρειάζεται. 

Μιλάνε για τον κίνδυνο ελλείψεων στην αγορά, όταν είναι γνωστό ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δεν διστάζουν να αποσύρουν οποιοδήποτε φάρμακο (φτηνό ή ακριβό) για να εκβιάσουν ανατιμήσεις ή για να το πουλήσουν ακριβότερα στο εξωτερικό, με τις «παράλληλες εξαγωγές». 

Και, βέβαια, η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα θεωρούν πέρα από κάθε συζήτηση ότι ένα τόσο αναγκαίο αγαθό όπως το φάρμακο θα παράγεται και θα διανέμεται ως εμπόρευμα, με κριτήριο το κέρδος, που σημαίνει «πλήρωνε για να έχεις». Ο,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να «χρυσώσουν το χάπι» του βάρβαρου συστήματος που υπηρετούν και υπερασπίζονται!

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου