Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Για τις φωτιές φταίνε τα πεύκα και τα βουνά! Εύγε στην κυβέρνηση για την αριστεία της!



Οτι φταίνε τα πεύκα για τις φωτιές… το ξέρουμε από όλες τις κυβερνήσεις. Βλέπετε το πεύκο είναι ο συνήθης εύκολος ύποπτος για να τη βγάζει καθαρή ο πραγματικός θύτης.
Αλλά σε αυτόν το κόσμο άπαξ και γεννηθείς “άριστος”μπορείς να στείλεις στο πυρ το εξώτερον όχι μόνο τη χλωρίδα, αλλά και το μισό γεωγραφικό ανάγλυφο!



Σήμερα (χτες), λοιπόν, ο κ. Βασίλης Κικίλιας, ακολουθώντας το ενδεδειγμένο κυβερνητικό look για τις περιστάσεις καταστροφών και γενικώς φυσικών και ανθρώπινων τραγωδιών, εμφανίστηκε (στο OPEN) αξύριστος – για να δώσει έναν κάποιο δραματικό τόνο και είπε, ετούτος ο φωστήρας της πολιτικής σκέψης:

“Δώσαμε μάχη σπίτι σπίτι και αφήσαμε στην πορεία 20-30 πυροσβεστικά εκεί. Το ίδιο και στους άλλους 20 οικισμούς μέχρι να φτάσει στην Πεντέλη. Τι είναι εκεί; Φαράγγια και βουνά. Νέα Μάκρη, Διόνυσος, Εκάλη, Σταμάτα, Νέα και Παλιά Πεντέλη. Οι περιοχές είναι χτισμένες σε μεγάλο βαθμό μέσα στο δάσος και νομιμοποιημένες τις τελευταίες δεκαετίες. Ανά οικισμό εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε πρώτα τους συμπολίτες μας και μετά τις περιουσίες τους. Για αυτό και αφήναμε πυροσβεστικά σε κάθε περιοχή“.

Και συνέχισε:

“Πριν κάποια χρόνια αποφασίσαμε, βαυαρική συνήθεια νομίζω ήταν, και εμπλουτίσαμε με πευκοδάση την Αττική. Αν ρωτήσετε τους ειδικούς, δυστυχώς το πεύκο είναι το πιο εύφλεκτο, όσο κανένα άλλο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και θέματα. Ίσως με πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να γίνει μία κουβέντα και μια αξιολόγηση για τα πλατύφυλλα δέντρα. Χαρουπιές, καστανιές… Θέλει μελέτη και προσοχή“

Δηλαδή:

Συνοψίζοντας: 
  • Οι φωτιές πάνε και ανάβουν σε φαράγγια και βουνά…. και έτσι δεν μπορεί η κυβέρνηση να τις σβήσει! Αν ας πούμε άναβαν στον Σύνταγμα… όλα θα ήταν πιο εύκολα.
  • Μέσα στο δάσος υπάρχουν κατοικίες “νομιμοποιημένες”. Νομιμοποιήθηκαν μόνες τους! Η παθητική σύνταξη βοηθάει πολύ στο μην εμφανίζεται το … υποκείμενο.
  • Τα πεύκα φταίνε πάντα!
  • Η φωτιά ξεκίνησε από το Βαρνάβα και έφτασε στο Χαλάνδρι επειδή υπάρχουν φαράγγια, βουνά και πεύκα.
  • Αρα αν ισοπεδωθούν λαγκάδια, φαράγγια και βουνά και ξηλωθούν τα δέντρα τότε δεν θα ξαναπιάσει καμία φωτιά! Αλλά σε αυτούς τους “άριστους και επιτελικούς” καλύτερα να μην μπαίνουν ιδέες… Δεν ξέρεις ποτέ…





Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου