Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιορκία



«Μεγάλες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ» και άλλα παρόμοια σκαρφίζονται αυτές τις μέρες τα κυβερνητικά επιτελεία, ενόψει ΔΕΘ, κάνοντας το μαύρο άσπρο για όσα έχουν να αντιμετωπίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά. 

Εντελώς αντίθετη βέβαια είναι η πραγματικότητα: Οι όποιες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ (που όλες οι κυβερνήσεις έλεγαν ότι θα τον καταργούσαν) θα παρθούν στο πολλαπλάσιο από άλλη τσέπη, με την άνοδο των αντικειμενικών αξιών, που συμπαρασύρει μια σειρά από φόρους. Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό που επιβαρύνει και απειλεί τη λαϊκή στέγη. 

Υπάρχει και το νέο κύμα εκβιασμών και πλειστηριασμών, με την πλήρη ενεργοποίηση του νέου Πτωχευτικού, που για να απαλλάξει τις τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια θα μετατρέψει χιλιάδες ιδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα σπίτια τους, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της έξωσης στο πρώτο «στραβοπάτημα». 

Την ίδια ώρα τα ενοίκια εκτοξεύονται, κατατρώγοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 60% του εισοδήματος μιας οικογένειας, τα τιμολόγια του ρεύματος απογειώνονται ελέω «απελευθέρωσης» και οι αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, που εξαγγέλλονται από τώρα (κάνουν λόγο για 1,25 ευρώ το λίτρο, από 1 ευρώ/λίτρο πέρυσι), προμηνύουν σπίτια - καταψύκτες τον χειμώνα

Με δυο λόγια, το λαϊκό σπίτι «υπό πολιορκία» στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που αποδεικνύεται ξανά και ξανά «δούρειος ίππος» για τον λαό. Και η απάντηση δεν μπορεί να είναι το «μαντάλωμα» στους τέσσερις τοίχους, αλλά η μαζικοποίηση σωματείων και φορέων, η οργάνωση, το πέρασμα στην αντεπίθεση και η διεκδίκηση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Πηγή:rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου